Je bekijkt nu Aantrekkelijk Corfu

Aantrekkelijk Corfu

Zoveel mensen zeggen dat Corfu speciaal is voor hun. Telkens weer als ze op het eiland uit het vliegtuig stappen, zeggen ze: We zijn weer thuis! Wat is nu die geheime lokroep van dat Griekse eiland Corfu, die mensen vanuit alle windstreken en lagen van de bevolking aantrekt? Dat is niet eenvoudig te omschrijven lui, omdat het een gevoel is. Natuurlijk is een samenraapsel van alle in deze categorie genoemde kwaliteiten van het eiland een van de redenen om je vakantie op Corfu door te willen brengen. Of misschien zelfs de rest van je leven. Maar het is bovenal een kwestie van gevoel. Je wordt verliefd op het eiland, je wilt bij haar zijn en blijven en je wilt haar nooit meer verlaten. Dat is de enige verklaring die we kunnen geven. Vergelijk het met die eerste keer verliefd zijn. Waarom nu net dat ene meisje of die ene jongen? Er zijn misschien wel mooiere exemplaren, al zie je dat vaak pas later, maar toch wil je juist met hem/haar de rest van je leven doorbrengen. Niet alleen vanwege die aardige trekken, dat mooie figuur of die aanstekelijke lach. Nee, het is vanwege het hele wezen, met alles drop en dran.
Dat nu is het geval met Corfu. Het ongrijpbare gevoel om bij deze prachtige vrouw te willen zijn, haar te willen koesteren, haar te beminnen. En terwijl ’s nachts alle sterren stralend hun licht laten vallen op haar weelderige lichaam, beloof je haar eeuwige trouw want je houdt van haar. Natuurlijk moet je weer eens terug naar Nederland, maar je belooft terug te komen. Je zult haar nooit voorgoed verlaten. Ze zit onder je huid.
Dat is nou het gevoel van Corfu. Of zoiets….