Je bekijkt nu Agiotfest

Agiotfest

corfu_agiotfest_04
corfu_agiotfest_01
corfu_agiotfest_02
corfu_agiotfest_03
corfu_agiotfest_07
corfu_agiotfest_06
corfu_agiotfest_08
corfu_agiotfest_05
corfu_agiotfest_12
corfu_agiotfest_09
corfu_agiotfest_11
corfu_agiotfest_10
corfu_agiotfest_16
corfu_agiotfest_15
corfu_agiotfest_13
corfu_agiotfest_14
corfu_agiotfest_18
corfu_agiotfest_17
corfu_agiotfest_19
corfu_agiotfest_21
corfu_agiotfest_22
corfu_agiotfest_20
corfu_agiotfest_24
corfu_agiotfest_23
corfu_agiotfest_25
previous arrow
next arrow
corfu_agiotfest_04
corfu_agiotfest_01
corfu_agiotfest_02
corfu_agiotfest_03
corfu_agiotfest_07
corfu_agiotfest_06
corfu_agiotfest_08
corfu_agiotfest_05
corfu_agiotfest_12
corfu_agiotfest_09
corfu_agiotfest_11
corfu_agiotfest_10
corfu_agiotfest_16
corfu_agiotfest_15
corfu_agiotfest_13
corfu_agiotfest_14
corfu_agiotfest_18
corfu_agiotfest_17
corfu_agiotfest_19
corfu_agiotfest_21
corfu_agiotfest_22
corfu_agiotfest_20
corfu_agiotfest_24
corfu_agiotfest_23
corfu_agiotfest_25
previous arrow
next arrow

In augustus is Corfu met pakbeet dik 35 graden op zijn heetst. De temperaturen overschrijden op het warmst van de dag soms zelfs de 40 graden. Dat is pittig, maar het maakt je niet uit. Je bent tenslotte op vakantie op je favoriete Griekse eilandje en geniet met volle teugen van zon, zee en strand. En je vindt het toch wel heel lekker aangezien je de rest van het jaar in aanzienlijk koudere sferen bent. Dus laat maar komen, die hitte. Gedurende het laatste weekend van de heetste maand van het jaar, is het echter nog heter, overdrachtelijk gezien. Dan vind namelijk het jaarlijkse AgiotFest plaats.
Het wat? AgiotFest is een muziekfestival dat wordt georganiseerd door een bewoner van Agios Ioannis, het meest centraal gelegen dorp op Corfu. Insteek is om dit gezellige plaatsje bij toeristen en eilanders op de kaart te krijgen. Dat lukt steeds beter.
Het AgiotFest is een bijzonder fenomeen, dat jaarlijks aan populariteit wint. Niet vreemd, gezien het feit dat er vanaf het invallen van de avond tot diep in de nacht door een aantal internationale topbands muziek gemaakt wordt. Wat wil je nog meer tijdens je vakantie op Corfu?

Cultuur tijdens je vakantie op Corfu?

Wat kan je zoal verwachten op AgiotFest? Zoals gezegd, er wordt van de vroege avond tot in het holst van de nacht muziek gemaakt door een half dozijn bands. En dan moet je niet denken aan een stelletje goedwillende amateurs die hun gebrek aan talent willen compenseren door een extreem volume te produceren. Nee, er spelen bands die hun sporen ruimschoots verdiend hebben en nationaal en internationaal gelouwerd en gelouterd zijn.
Er komen altijd een paar uitstekende bands uit Engeland, aangevuld met lokale bands en in Griekenland bekende artiesten. Denk dan niet aan Nana Mouskouri of Vicky Lenadros – die overigens geboren is op Corfu – maar keigoede rockbands die een briljant stuk muziek op de mat kunnen leggen. Het fundament van AgiotFest is namelijk rock, afgewisseld met rock & roll, reggae, blues en folk. Dit festival is echt de moeite waard om je vakantie op Corfu in deze tijd van het jaar te plannen.
En gezellig dat het altijd is! Er zijn enkele eettentjes, er wordt een heerlijk biertje getapt, er wordt gedanst, gezongen, gefeest. De sfeer is van begin tot eind vriendschappelijk, enthousiast, opgewekt en blij. Geen narigheid met vervelende dronken mensen, drugs, geweld, vandalisme en andere ellende. Heel anders dan veel ‘feesten’ in Nederland. Als je het dus leuk vindt om de boel kapot te slaan, mensen om je heen te mishandelen en de politie uit te dagen, dan zul je het op AgiotFest niet naar je zin hebben. Zoals op de meeste Griekse feesten kom je er geen politie tegen.

Muziekfeest Corfu

Hier wat details en tips als je AgiotFest wilt bezoeken tijdens je vakantie op Corfu.

  • Op het festivalterrein zijn kraampjes voor eten en drinken. Hier kan je voor weinig geld je buikje rond eten en ook nog gezellig een drankje aanschaffen. Je mag echter ook je eigen picknicmandje meenemen als je de Hollandse zuinigheid hoog in het vaandel hebt staan.
  • Tickets kosten op het moment van schrijven 15 euro per stuk voor volwassenen, en 10 euro voor kinderen onder begeleiding. Tickets kunnen aangeschaft worden op kantoor van de organisatie: OCAY Office Agios Ioannis – (+30) 26610 58177 / mobiel (+30) 6974932408, of bij Paul McGovern (+30) 26610 58172 / mobiel (+30) 6974932408
  • Kijk voor meer informatie en de line-up voor het volgende AgiotFest op de site van AgiotFest: http://agiotfest.com

We zien elkaar op AgiotFest!

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.