Je bekijkt nu Ambelonas

Ambelonas

corfu_ambelonas_05
corfu_ambelonas_02
corfu_ambelonas_04
corfu_ambelonas_03
corfu_ambelonas_01
corfu_ambelonas_10
corfu_ambelonas_08
corfu_ambelonas_07
corfu_ambelonas_09
corfu_ambelonas_06
corfu_ambelonas_13
corfu_ambelonas_14
corfu_ambelonas_12
corfu_ambelonas_11
corfu_ambelonas_15
corfu_ambelonas_19
corfu_ambelonas_17
corfu_ambelonas_20
corfu_ambelonas_16
corfu_ambelonas_18
corfu_ambelonas_22
corfu_ambelonas_25
corfu_ambelonas_24
corfu_ambelonas_21
corfu_ambelonas_23
corfu_ambelonas_30
corfu_ambelonas_29
corfu_ambelonas_28
corfu_ambelonas_26
corfu_ambelonas_27
corfu_ambelonas_31
corfu_ambelonas_33
corfu_ambelonas_35
corfu_ambelonas_34
corfu_ambelonas_32
corfu_ambelonas_37
corfu_ambelonas_36
corfu_ambelonas_38
corfu_ambelonas_39
corfu_ambelonas_40
previous arrow
next arrow
corfu_ambelonas_05
corfu_ambelonas_02
corfu_ambelonas_04
corfu_ambelonas_03
corfu_ambelonas_01
corfu_ambelonas_10
corfu_ambelonas_08
corfu_ambelonas_07
corfu_ambelonas_09
corfu_ambelonas_06
corfu_ambelonas_13
corfu_ambelonas_14
corfu_ambelonas_12
corfu_ambelonas_11
corfu_ambelonas_15
corfu_ambelonas_19
corfu_ambelonas_17
corfu_ambelonas_20
corfu_ambelonas_16
corfu_ambelonas_18
corfu_ambelonas_22
corfu_ambelonas_25
corfu_ambelonas_24
corfu_ambelonas_21
corfu_ambelonas_23
corfu_ambelonas_30
corfu_ambelonas_29
corfu_ambelonas_28
corfu_ambelonas_26
corfu_ambelonas_27
corfu_ambelonas_31
corfu_ambelonas_33
corfu_ambelonas_35
corfu_ambelonas_34
corfu_ambelonas_32
corfu_ambelonas_37
corfu_ambelonas_36
corfu_ambelonas_38
corfu_ambelonas_39
corfu_ambelonas_40
previous arrow
next arrow

De Griekse keuken staat goed bekend in Nederland. De meeste toeristen die dan ook hun vakantie op Corfu beleven, hebben geen probleem om een restaurant te vinden. De hoeveelheden die je voorgeschoteld krijgt, liegen er niet om, de meeste gerechten zijn kakelvers en de variatie is vaak enorm. Probleem is soms dat je niet weet of je nu een kip- of een varkenssouvlaki moet nemen omdat je ze beide heerlijk vindt.
Maar soms wil je, als verwende toerist, wel eens wat anders. Oh ja joh? Nou, dan moet je Ambelonas eens proberen! Dit prachtig gesitueerde restaurant is de uitzondering waar je op zit te wachten. Een andere kaart, minder uitgebreid weliswaar, maar met heel bijzondere gerechten. Verwacht dus geen bifteki, souvlaki of tzatziki, maar meer aangeklede gerechten die het karakter van Corfu, als Groen Eiland, juist benadrukken. De daarbij gebruikte ingrediënten komen vanzelfsprekend uit eigen tuin. Ambelonas Triklino heeft ecologie hoog in het vaandel staan.

Ambelonas vroeger

Ambelonas Triklino is van oorsprong een wijngaard. Ambelonas is dan ook het Griekse woord voor Wijngaard. De gebouwen, het interieur en de omgeving, ademen alle nog die ambiance uit. Waar je ook komt, proef je de sfeer van vroeger tijden. Het centrale restaurantgedeelte, dat is als je niet buiten kunt eten, herinnert aan de tijd dat bijna alles nog met de hand moest gebeuren. Een enorme olijvenpers met drie molenstenen staat prominent te pronken en je krijgt respect voor de mensen die toentertijd het ding in beweging moesten krijgen. Later kwam men op het briljante idee daar een paard of ezel voor te gebruiken, dus ook hier staat de ontwikkeling niet stil, maar duidelijk is dat de wijn en de olie duur betaald werden.

Het goede leven op Corfu

Ambelonas is meer dan restaurant alleen. Je kunt er allerlei ecologisch verantwoorde producten kopen zoals: zeep, olijfolie, marmelade, azijn, tsipouro en koum-quat. Ambelonas zou Ambelonas niet zijn als er geen zelf geproduceerde wijn verkocht zou worden. Zo vergaap je je aan de prachtig uitgestrekte wijngaarden naast je, het volgende moment zet je een glas prima wijn aan de lippen en proef je het echte landleven van Corfu.
Het hele proces van wijnmaken, van pluk tot het Ah! na de eerste slok kan op verzoek vertoond worden op een overhead projector. Geen uren durende film, gewoon minder dan tien minuten zodat het ook voor de kinderen leuk blijft. Na het zien van het filmpje stijgt je waardering voor de mensen die veel moeite doen om jouw vakantie op Corfu tot een succes te maken. Hetzelfde geldt voor het olijvenproces. Er gaat wat water door de Rijn alvorens je een straaltje heerlijke olijfolie in de pan laat lopen en een lekker eitje bakt hoor. Bij Ambelonas leggen ze graag uit hoe het allemaal werkt en waar op te letten bij de aanschaf van olijfolie.

Kooklessen tijdens je vakantie op Corfu

Ambelonas is niet alleen bekend vanwege de wijnproductie. Regelmatig worden er kookcursussen gegeven, zowel voor de bewoners van Corfu als toeristen. Wil je eens ontdekken waarin het geheim van een smakelijke en gezonde Griekse maaltijd in zit dan is het de moeite waard je in te schrijven voor een van de kookklassen. Je bent nu met vakantie op Corfu, dus dit is een kwestie van het ijzer smeden als het heet is. Denk erom dat je de blitz maakt als je terug in Nederland die typisch Griekse gerechten op eigen tafel kunt serveren.
Er zijn ook kookcursussen en andere activiteiten voor kinderen.
Ambelonas is schitterend gesitueerd op een heuvel in het binnenland van centraal Corfu. Aan alle kanten heb je vrij uitzicht op de weelderige hellingen en dorpjes van het Groene Eiland. De tientallen kilometers verderop gelegen Golfbal van Agii Deca steekt mooi af tegen de blauwe hemel, maar natuurlijk ook de rijk begroeide wijngaard van Triklino. Het buurdorpje Varipatades, met haar kenmerkende kerktorentje, heeft zich speciaal voor jou opgemaakt, en ook van het verderweg gelegen natuurschoon krijg je geen genoeg. Het is dus genieten geblazen achter je glaasje wijn terwijl je wacht op een heerlijke maaltijd.

Corfu en de kunst

Met een beetje geluk heb je de gelegenheid om tijdens je vakantie op Corfu een exhibitie, een toneelvoorstelling of een concert mee te maken. Regelmatig organiseert Ambelonas artistieke bijeenkomsten, waar je onder het genot van een hapje en een drankje eerste rang kunt zitten. Workshops, table tops, muziek, dans, welke schone kunsten er ook zijn, worden bij Ambelonas ten tonele gebracht. Al met al een geweldige gelegenheid om te bezoeken tijdens je vakantie op Griekenlands Groenste Eiland!

Historie van Ambelonas

Het eerst bekende van het complex is dat het in bezit is gekomen door de voorouders van de huidige eigenaar. In 1600 emigreerden zij van Venetië naar Corfu en stichtten daar een wijngaard. In 1999 is een groot gedeelte van de inmiddels bekende wijngaard in rook opgegaan tijdens een grote brand dat jaar. De totale oppervlakte van het terrein bedraagt 74.000m², waarvan momenteel weer 16.000m² in gebruik is als wijngaard. Verder biedt het perceel ondergrond aan olijfbomen. De rest wordt met rust gelaten en zal in de loop der jaren steeds meer transformeren tot een typisch Mediterraan bos.
Enkele jaren na de brand besloten de huidige eigenaars de glorie van her in ere te herstellen en hebben de panden weer gereedgemaakt voor de productie van olijfolie en de uitstekende Corfiotische wijnen.

Details Ambelonas Corfu

Contact: Vasiliki Karounou
Mobiel: (0030) 693 2158888
Facebook: Ambelonas Corfu
Internet: http://ambelonas-corfu.gr
Reserveren: Via de website

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.