Je bekijkt nu Anemomylos

Anemomylos

corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_15
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_17
corfu_restaurant_16
corfu_restaurant_20
corfu_restaurant_18
corfu_restaurant_19
corfu_restaurant_24
corfu_restaurant_22
corfu_restaurant_23
corfu_restaurant_21
previous arrow
next arrow
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_15
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_17
corfu_restaurant_16
corfu_restaurant_20
corfu_restaurant_18
corfu_restaurant_19
corfu_restaurant_24
corfu_restaurant_22
corfu_restaurant_23
corfu_restaurant_21
previous arrow
next arrow

Bar Restaurant Anemomylos – Kerkyra Corfu

Een van de meest bekende en gefotografeerde plekjes van Corfu is ongetwijfeld de pier in de baai van Garitsa, met aan het begin daarvan de windmolen, of zoals de Grieken het noemen Anemómylos. Deze plek is bij de bewoners van Corfu erg populair in de winter. De temperatuur van het water is daar namelijk altijd erg prettig en zomer en winter wordt er gezwommen. Ook toeristen komen er graag. De baai van Garitsa ligt net buiten Corfu Stad, er liggen de meest uiteenlopende jachten – van eenvoudig tot exorbitant, en er zijn veel gezellige eettentjes aan de baai. Kortom, een prima plaats om minimaal een dag van je vakantie op Corfu door te brengen.

Café-Restaurant op een bijzondere plek

Op de meest uitstekende punt (in meer dan een aspect) van de Garitsa Baai ligt Café-Restaurant Anemómylos, vernoemd naar de windmolen die in de tuin lijkt te staan. Een fantastische locatie waar het uitstekend vertoeven is. Hier moet je minimaal een keer geweest zijn tijdens je vakantie!
Allereerst is dit restaurant annex cocktailbar prachtig gesitueerd. Aan de oostkust van Corfu, maar dan op een letterlijk uitstekend punt van het eiland, kijk je weg over de hele oostkust naar Nissaki en zelfs Kassiopi. Richting het zuiden zie je bij helder weer Lefkimmi en alles daarvoor liggen. Aan de overkant is het glooiende vasteland van Griekenland en Albanië te zien. En duizend boten en bootjes die de wateren rondom Corfu bevaren.
Meest bijzondere vinden wij nog wel de baai van Garitsa zelf, met zijn vele vissersbootjes, zeilboten en superjachten van de Rich & Famous. Met als vertrouwde achtergrond het Oude Fort. Je kijkt je ogen uit bij Anemómylos.

Anders dan andere restaurants

Restaurant Anemómylos heeft een heel andere insteek dan verreweg de meeste horecagelegenheden op Corfu. Je zult er niet de geijkte gerechten als souvlaki, bifteki of lamskoteletten aantreffen op de kaart. Je kunt kiezen uit een kwartet salades en andere starters, je vindt geen 100 verschillende hoofdgerechten maar een aantal bijzondere gerechten variërend van vegetarisch tot vis en vlees. De kaart varieert elke dag. De gerechten worden allemaal bereid met verse producten, een absolute eis van de kok. Ook bij het vorige (hoog aangeschreven) restaurant waarvoor hij werkzaam was, deed hij geen water bij de wijn. Vers is vers en anders niet.
Het restaurant is van de vroege ochtend tot diep in de nacht open. Dat betekent dat je er heen kan voor een bak koffie, voor een overheerlijke lunch of een uitgebreid diner. Zal dat smaken, daar aan de waterkant van oostelijk Corfu! Ook als je het wandelen door Corfu Stad of Kanoni bijvoorbeeld moe bent en even op je gemak van een verfrissende bries wilt genieten of een heerlijke duik in het heldere water van de Ionische Zee wilt nemen, is Anemómylos aan Garitsa Baai de perfecte basis. Wat ook fantastisch is? Een heerlijke cocktail met mezès bestellen en simpelweg genietend van de lekkere loungemuziek en het prachtige Corfu om je heen de middag laten verglijden. Zoals gezegd, je kunt bij Anemomylos tot in de kleine uurtjes chillen.

Genieten aan de waterkant

Je moet natuurlijk niet vergeten dat je op vakantie bent op Corfu. Dus een beetje wandelen en/of cultuur bekijken in Corfu Stad of Kanoni, daar is niets mee mis. Maar hoofddoel is toch lekker luieren, zwemmen, zonnen, hapje met drankje, relaxen, kortom genieten van al het moois dat Corfu biedt. Het is allemaal mogelijk bij Anemómylos. Op de prachtig aangelegde gazons staan her en der verspreid zonnebedden waarop je achterover leunend met je drankje in de hand kunt genieten van de schitterende vergezichten over de Ionische Zee, de kalme gang van al het vaartuig en al het moois dat voorbij komt flaneren. Houd je dat maximaal een drankje vol dan kun je op den duur besluiten het water in te springen en je laten verkoelen door het heerlijk heldere water. Er is een groot terras aan het water, een stukje strand en overal zitjes en andere gelegenheden om je op te houden in en om het water. Dit is vakantie zoals het oorspronkelijk bedoeld is!
’s Avonds is het helemaal feest. Als de zon onder is en de verlichting eenmaal ontstoken, dan wordt de plaats getransformeerd van restaurant tot loungeclub. De DJ past zijn muziekkeuze aan, het volume gaat een tandje of wat hoger, terras wordt dansvloer en je hebt ineens een beach party. Tot in de kleine uurtjes kan je er los gaan temidden van je medevakantiegangers en de locale happy few. Wat kunnen we nog meer zeggen? Bezoek Anemómylos tijdens je vakantie op Corfu!

Details Bar Restaurant Anemomylos

Adres: Emm. Theotoki Street, Garitsa Corfu Town
Telefoon: +30 26620 30047

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.