Je bekijkt nu Antinioti Lake

Antinioti Lake

corfu_antinioti_02
corfu_antinioti_03
corfu_antinioti_01
corfu_antinioti_05
corfu_antinioti_04
corfu_antinioti_06
corfu_antinioti_08
corfu_antinioti_07
corfu_antinioti_09
corfu_antinioti_10
corfu_antinioti_12
corfu_antinioti_11
corfu_antinioti_13
corfu_antinioti_14
corfu_antinioti_15
corfu_antinioti_18
corfu_antinioti_17
corfu_antinioti_16
corfu_antinioti_19
corfu_antinioti_21
corfu_antinioti_20
corfu_antinioti_22
corfu_antinioti_23
corfu_antinioti_24
corfu_antinioti_25
corfu_antinioti_26
corfu_antinioti_27
previous arrow
next arrow
corfu_antinioti_02
corfu_antinioti_03
corfu_antinioti_01
corfu_antinioti_05
corfu_antinioti_04
corfu_antinioti_06
corfu_antinioti_08
corfu_antinioti_07
corfu_antinioti_09
corfu_antinioti_10
corfu_antinioti_12
corfu_antinioti_11
corfu_antinioti_13
corfu_antinioti_14
corfu_antinioti_15
corfu_antinioti_18
corfu_antinioti_17
corfu_antinioti_16
corfu_antinioti_19
corfu_antinioti_21
corfu_antinioti_20
corfu_antinioti_22
corfu_antinioti_23
corfu_antinioti_24
corfu_antinioti_25
corfu_antinioti_26
corfu_antinioti_27
previous arrow
next arrow

Beschermd natuurgebied op Corfu

In het uiterst noordelijke puntje van Corfu, achter het strand van Agios Spiridon, bevindt zich het Antinioti Meer. Een bezoek aan deze omgeving maakt je vakantie op Corfu pas echt compleet. Deze prachtige en ongerepte omgeving is beschermd natuurgebied, iets wat men op Corfu zelden tegen komt. Laat men het meer links liggen dan kom je al snel in een landschap dat in eerste instantie enigszins aan de Veluwe doet denken. Een verhard pad leidt langs enige akkers richting een schitterend stil bos waarin het heerlijk wandelen is. De Grieken, niet zulke wandelaars, komen er zelden. Naar verluidt woont er diep in het woud, in de zeer dichte begroeiing, nog steeds een niet ontdekt boomvolk, afstammend van de oorspronkelijke bewoners van Corfu. De leden van deze stam houden zich in leven met alles wat de natuur te bieden heeft: bessen, kersen en andere bosvruchten, afgewisseld met wat gevogelte, dat overigens met een speer en pijl en boog verschalkt wordt. Het is echter jaren geleden dat een verdwaalde toerist een glimp heeft opgevangen van een in geitenvellen gehulde persoon die, gewapend met een knots, slechts grommende geluiden uitstootte. Dat de man zijn verhaal diep in de nacht in benevelde toestand vertelde aan een wantrouwende Griekse ober, laat natuurlijk ruimte voor twijfel aan het waarheidsgehalte. Laat uw wandeling dus niet bederven door deze onbevestigde geruchten.

Stil Corfu strandje

Loop je het bos door in noordelijke richting dan kom je op den duur aan het strand van Laronisi. Dit is een geheel verlaten strandje, zonder taverna’s en bars. Officieel is het geen naturistenstrand, maar omdat er zelden bezoekers zijn, voelt een enkeling zich hier wel eens genoodzaakt zich van alle textiel te ontdoen ten einde een egaal gebruind huidje te kweken. Het zandstrand wordt beschut door rotsachtige kusten waarop de golven eindeloos te pletter slaan. Het is een genot om de vloedlijn te volgen en te zien wat de zee zo allemaal terug geeft aan het land. Zelf vond ik ooit het merkwaardige schepsel op de foto hierboven. Het kan een zeekomkommer in carnavalsoutfit zijn of een voorwerp uit de ruimte, niemand kon mij vertellen wat het precies is.
Verder wandelend richting Acharavi beland je in een schitterend duinengebied dat hier en daar overgaat in rotsbodem. Het landschap wordt doorkruist door zandpaden en is een oase van rust. Aan de noordelijke kant van het meer is een viskwekerij.
Dit stille natuurgebied is vanwege de vele vleugelsoortigen – ook wel vogels genoemd – een waar paradijsje voor Vogelaars. Ook andere natuurliefhebbers komen met de overweldigende flora en fauna goed aan hun trekken.

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.