Je bekijkt nu Auto Huren

Auto Huren

Het zou jammer zijn als je tijdens je vakantie op Corfu niet op ontdekkingstocht gaat. Corfu is een van de, zo niet hét mooiste van de Griekse eilanden en het verdient aanbeveling (we kunnen je helaas niet dwingen) om er op uit te gaan. Van noord tot zuid en van oost naar west vind je schliderachtige schatten, stille strandjes, mooie mensen, pittoreske plaatsjes en heerlijke horecagelegenheden op onverwachte plekken. Ons advies? Huur een auto tijdens je verblijf op Corfu!

In Nederland huren of op Corfu?

Natuurlijk kan je in Nederland al een huurauto bespreken bij een van de grote aanbieders. Voordeel is dat je het in je eigen taal kunt regelen. Maar daar betaal je dan ook meteen de hoofdprijs voor. Bijkomend nadeel is dat je vantevoren het aantal dagen/weken van de autohuur moet aangeven. Voel je daarom vrij om gewoon vanaf je vakantieplek op Corfu een auto te huren. Vaak zal de eigenaar van je appartement of hotel bereid zijn je te helpen, of je deze klus zelfs uit handen te nemen. Je kunt natuurlijk ook op ons assortiment autoverhuurbedrijven klikken. De taal hoeft daarbij geen enkel probleem te vormen, alle aanbieders van huurauto’s spreken goed Engels.

Aandachtspunten bij het huren van een auto op Corfu

Het beste is het om in de plaats waar je vakantie viert op zoek te gaan naar een autoverhuurder. Zoek daar het model uit waarin je jezelf wel over het eiland ziet gaan en geef aan of je een kinderzitje of eventueel een navigatiesysteem wilt hebben. Steggel daarna met de verhuurder over de prijs. Huur je de wagen voor een paar dagen dan zal de dagprijs iets hoger zijn dan wanneer je hem voor een week of langer huurt.
Ook op Corfu krijg je netjes een huurcontract met onder andere de volgende gegevens:

 • gegevens van jezelf en de verhuurder
 • gegevens van de huurauto
 • huurperiode
 • het soort verzekering
 • namen van alle bestuurders (alleen deze personen zijn verzekerd als chauffeur)
 • aanwezige schade (er zijn er maar weinig verhuurders die daarop letten)
 • huursom en wijze van betaling
 • kilometerstand (al hoef je bij de meeste verhuurbedrijven geen kilometergeld te betalen)
 • hoogte waarborgsom
 • contactinformatie ingeval van pech of ongeval

Wat moet je bij je hebben?

Vanzelfsprekend moet je bij het huren van een auto over een geldig rijbewijs beschikken. Een Nederlands rijbewijs is ook geldig in Griekenland, een Internationaal Rijbewijs is dus niet nodig. De meeste autoverhuurders stellen een minimum leeftijd voor het huren van een auto en sommigen eisen dat de huurder reeds een aantal jaren rijervaring heeft.
Verder moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen overleggen, dus neem je passpoort en/of je identiteitskaart mee. Ook een creditcard kan geen kwaad, al kan je bij veel bedrijven handje contantje betalen. Veel van de transacties vinden plaats met behulp van een creditcard. Deze staat garant voor een bedrag aan borg en eigen risico, eventuele schade door u veroorzaakt of verkeersboetes. De verhuurder kan van u een machtiging vragen om bedragen te innen. Vindt u dat er ten onrechte bedragen zijn afgeschreven dan neemt u zo snel mogelijk contact op met uw creditcard maatschappij en beroep u op de betwiste betalingsregeling.

Wat te doen bij een ongeval?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren tijdens je vakantie: je krijgt een aanrijding. Hieronder een aantal tips wat wel en wat niet te doen:

 • blijf op de plaats van het ongeval. Je begaat een misdrijf als je de plek verlaat. Ook bij alleen parkeerschade is het achterlaten van gegevens zoals naam en telefoonnummer niet voldoende en kan leiden tot een boete
 • doe aangifte bij de politie
 • als er proces verbaal opgemaakt wordt door de politie, noteer het nummer
 • maak foto’s van de situatie en de schade aan de betrokken voertuigen
 • vraag eventuele getuigen hun naam en contactgegevens op te schrijven
 • vul het Europees Schadeformulier in en laat het ook door de tegenpartij ondertekenen
 • laat de schuldvraag in het midden, de verzekeraars bepalen dit onderling
 • neem zo snel mogelijk contact op met je eigen verzekering

Vind hier enkele tips om het risico van een aanrijding zoveel mogelijk te beperken.
Voor meer en uitgebreide informatie over ongelukken in het buitenland, check deze pagina van de ANWB

Ophalen/terugbrengen huurauto

Onze ervaring met het huren van een auto op Corfu was altijd dat er niet heel serieus naar gebreken en kleine schades gekeken werd. Dit hoeft echter niet voor elk verhuurbedrijf op te gaan. Let dan ook op het volgende:

 • maak voor je eigen gemoedsrust een rondje om de auto heen, desnoods samen met de man van het verhuurbedrijf
 • check de wagen op eventuele schade en stel de verhuurder hiervan direct op de hoogte
 • maak eventueel foto’s van de schade
 • laat de verhuurder schades direct vermelden op het huurcontract
 • blijf eerlijk. Als je schade aan de auto toebrengt, laat de verhuuder dit weten. De meesten zijn erg eerlijk en verwachten dat ook van hun klanten
Aanbieders van huurwagens op Corfu zijn meestal goed van vertrouwen. In veel gevallen kan je de huurauto dan ook buiten kantooruren terugbrengen of bijvoorbeeld op het vliegveld achterlaten. Je neemt hiermee wel enig risico, zeker als je je creditcardgegevens hebt overhandigd. Soms komt het voor dat er alsnog een bedrag afgeschreven wordt vanwege vermeende schade. Let hier dus op! Maar nogmaals, over het algemeen is de Griekse verhuurder zeer eerlijk.