Je bekijkt nu Bakalogatos

Bakalogatos

corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_17
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_15
corfu_restaurant_16
previous arrow
next arrow
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_17
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_15
corfu_restaurant_16
previous arrow
next arrow

Veel mensen die hun vakantie op Corfu doorbrengen, zijn liefhebbers van strand, zee, zon, zand en het lekkere weer. Toch is dat niet het enige wat ze jaarlijks trekt in dit populaire Griekse vakantie eilandje. Hordes bezoekers willen meer. Nou, dat kan je krijgen op Corfu. Het eiland heeft schitterende natuur, oude dorpen, glooiende heuvels en markante bergen zoals de Pantokrator. Maar ook vind je op Corfu oude tradities, een historische stad genaamd Kerkyra en een heerlijke eetcultuur. Voor diegenen die de laatste drie eigenschappen willen verenigen, is het noodzaak om bij Mpakalogatos langs te gaan en zich te laven aan voornoemde karakteristieken van Corfu.

Oorspronkelijk genieten op Corfu

Mpakalogatos, spreek uit Bagalogatos, is een zogenaamde tsipouradiko. Daarin zit het woord Tsipouro, een scherp maar lekker Grieks drankje dat gewonnen wordt uit druivenresten en vergelijkbaar is met Turkse Raki of Italiaanse Grappa. Hier kan men genieten van een lekker tsipouro, met daarnaast de lekkerste mezes (kleine Griekse gerechten). Dit bijzondere Corfiotische restaurant is niet veranderd door de moderne tijd, of het moet de LED-TV zijn die aan de wand hangt. Die bestond nog niet zo’n 60 jaar geleden, verder is de inrichting van het restaurant in de oorspronkelijke staat. Ook de prijzen van de gerechten en drankjes zijn van decennia geleden.
De traditionele taverna houdt niet op bij de inrichting. Ook de gerechten en dranken zijn alle van Griekse origine. Hier zul je dus niet, zodra je hebt plaatsgenomen, de gebruikelijke eerste begroeting: ‘Amstel, Heineken or Mythos?‘ horen. Het is Grieks wat de klok slaat en daar is niets mis mee. Integendeel, schrijver dezes is dol op de Griekse bieren zoals Corfu Beer, Fix en vooral Fix Dark en een handvol andere lekkere heldere sappen.

Historisch Corfu

Van buiten is het restaurant al te herkennen aan grote film stills van de beroemde Griekse film Mpakalogatos uit 1963, met de al even beroemde Kostas Xatzixristos. In de film worden de avonturen belicht van de boodschappenbezorger van een kruidenierswinkel (Mbakalo). Gatos staat voor kat, ook wel Grieks voor een manusje van alles voor een kruidenier. De film wordt regelmatig afgespeeld op de, toegegeven, moderne TV aan de wand.
Het restaurantje staat in de prachtige oude wijk Spilia, vlakbij de oude haven. Het is een verrijking van je vakantie op Corfu om een dag(deel) door deze prachtige historische wijk te banjeren, de sfeer van vroeger in al zijn facetten te proeven en uiteindelijk neer te zitten bij Mpakalogatos en daar als een heuse Griek te genieten van al het moois om je heen en al het goede om de innerlijke mens te versterken.

Details Mpakalogatos Corfu

Telefoon: +30 26613 01721 of 26610 42187
Website: http://mpakalogatoscorfu.gr/

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.