Je bekijkt nu Boottocht Paleo

Boottocht Paleo

boat_trip_corfu_02
boat_trip_corfu_04
boat_trip_corfu_03
boat_trip_corfu_05
boat_trip_corfu_06
boat_trip_corfu_09
boat_trip_corfu_08
boat_trip_corfu_07
boat_trip_corfu_11
boat_trip_corfu_13
boat_trip_corfu_12
boat_trip_corfu_10
boat_trip_corfu_14
boat_trip_corfu_15
boat_trip_corfu_16
boat_trip_corfu_17
boat_trip_corfu_21
boat_trip_corfu_18
boat_trip_corfu_19
boat_trip_corfu_20
boat_trip_corfu_22
boat_trip_corfu_23
boat_trip_corfu_24
previous arrow
next arrow
boat_trip_corfu_02
boat_trip_corfu_04
boat_trip_corfu_03
boat_trip_corfu_05
boat_trip_corfu_06
boat_trip_corfu_09
boat_trip_corfu_08
boat_trip_corfu_07
boat_trip_corfu_11
boat_trip_corfu_13
boat_trip_corfu_12
boat_trip_corfu_10
boat_trip_corfu_14
boat_trip_corfu_15
boat_trip_corfu_16
boat_trip_corfu_17
boat_trip_corfu_21
boat_trip_corfu_18
boat_trip_corfu_19
boat_trip_corfu_20
boat_trip_corfu_22
boat_trip_corfu_23
boat_trip_corfu_24
previous arrow
next arrow

Als je op Corfu bent voor vakantie, wil je natuurlijk ook wat van het eiland zien. Het is zo’n prachtig en bijzonder stukje Griekenland, dat het zonde is als je alleen maar in en om je appartement of je vakantievilla blijft, hoe mooi en comfortabel ook. En dus huur je zo nu en dan een auto of scooter en ga je er lekker op uit. En dan komen in eerste instantie de bekende toeristische attracties in je hoofd op: Achilleion natuurlijk, Corfu StadMon ReposKeizers Troon en noem maar op. Moet je ook zeker doen, ze zijn alle de moeite zonder meer waard. Maar zoek je voor de verandering wat meer avontuur dan moet je zeker eens een boottochtje langs de westkust van Corfu maken!

Westkust Corfu ontdekken

De westkant van Corfu onderscheidt zich van de noord- en de oostkust van het eiland, in die zin dat het een veel ruigere kust is. Natuurlijk heb je er een aantal prachtige grote stranden als Agios Gordios, Agios Georgeos, GlyffadaArillas, Chalikounas en zo voort. Maar de westkant van Corfu is veel rotsachtiger en dus minder ontgonnen. En dus heb je er een uitbundige begroeiing, prachtige rotswanden en talloze kleine Bountystrandjes. En laat je daar in Paleokastritsa nu middenin zitten! Met de haven van Paleo als vertrekpunt kan je een machtig mooie tocht langs de ruwe kust van Corfu maken. Tevens kan je het Theotokis klooster en Angelokastro eens vanuit een heel ander standpunt bekijken.

Stille stranden Corfu

Een vraag die wij vaak horen van bezoekers van Corfu is: Waar zijn de stille strandjes van Corfu? Nu is die vraag heel simpel te beantwoorden: Langs de 200 kilometer kust die Corfu rijk is. Maar dat is een beetje flauw natuurlijk. Probleem van stille strandjes is alleen dat ze over land vrij moeilijk te bereiken zijn. Daarom zijn ze zo stil. En dus heb je met een boot een enorm voordeel, want dan is is geen enkel stil strandje meer onbereikbaar voor je. Je vaart de kust af, ziet op een gegeven moment een mooie stille baai met fijn hagelwit zand en vaart er heen. OK, er liggen misschien nog een paar bootjes, je bent tenslotte niet de enige slimmerik die een boot huurt op zoek naar de stille stranden van Corfu. Maar het is zeker geen Ipsos-, of Dassia Beach, met alle respect.
Als je in Paleokastritsa een boot huurt, heb je de kans om de volgende kleine, vaak moeilijk bereikbare stranden te ontdekken:

 • Agii Triada
 • Liapades Beach
 • Rovinia
 • Glyffa
 • Limni
 • Marmara
 • Linithodoros
 • Xomos, ook wel Paradise Beach
 • Stellari

Blauwe Oog Corfu

Corfu heeft enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen als je op dit prachtige Griekse eilandje bent. Een daarvan is het zogeheten Blauwe Oog. Moeilijk vindbaar, maar vraag er naar, want je wilt dit prachtige natuurverschijnsel niet missen! Het is een kleine grot, of spelonk met een ondergrondse opening naar de zee. De zonnestralen worden daardoor prachtig weerkaatst in het water, dat een schitterende esmeraldblauwe kleur krijgt. Honderden vissen doen zich daar tegoed aan algen en elkaar. Heb je nog een korstje brood dan eten ze uit je hand. Kortom, een boot huren in Paleokastritsa is alleszins de moeite waard!
Klik hier voor een betrouwbare bootverhuurder

Meenemen op je boottocht

Het zal de aandachtige bezoeker van Corfu niet ontgaan zijn dat tijdens het voor-, hoog- en naseizoen de zon bijna elke dag volop zijn best doet. Dat maakt een ontdekkingstocht langs de westkust van Corfu natuurlijk extra aantrekkelijk. Wel is het belangrijk dat je je voorbereidingen treft. Want de zon kan behalve je vriend, ook een genadeloze vijand zijn, zeker op het water. Neem de volgende dingen dus in ruime mate mee als je in je bootje stapt:

 • zonnecap
 • pet
 • flippers
 • zonnebrand
 • drinkwater
 • snorkel
 • zonnebril

Tot slot, vergeet niet regelmatig even in het heerlijk heldere en verkoelende water af te dalen. Green Island wenst je een behouden vaart!
Triton Marine Tours is een betrouwbare bootverhuurder met veel ervaring en kennis van de omgeving van Paleokastritsa. Hier kan je top kwaliteit boten huren, met of zonder schipper. Bel Triton Marine Tours (+30 6980 531 353 or +30 6977 580 404), vind ze op Facebook (TritonMarineTours) of stuur een e-mail (TritonMarineTours@gmail.com)

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.