Je bekijkt nu Chris Place

Chris Place

corfu_restaurant_chrisplace03
corfu_restaurant_chrisplace02
corfu_restaurant_chrisplace01
corfu_restaurant_chrisplace05
corfu_restaurant_chrisplace06
corfu_restaurant_chrisplace04
corfu_restaurant_chrisplace08
corfu_restaurant_chrisplace07
corfu_restaurant_chrisplace09
corfu_restaurant_chrisplace13
corfu_restaurant_chrisplace11
corfu_restaurant_chrisplace14
corfu_restaurant_chrisplace12
corfu_restaurant_chrisplace10
previous arrow
next arrow
corfu_restaurant_chrisplace03
corfu_restaurant_chrisplace02
corfu_restaurant_chrisplace01
corfu_restaurant_chrisplace05
corfu_restaurant_chrisplace06
corfu_restaurant_chrisplace04
corfu_restaurant_chrisplace08
corfu_restaurant_chrisplace07
corfu_restaurant_chrisplace09
corfu_restaurant_chrisplace13
corfu_restaurant_chrisplace11
corfu_restaurant_chrisplace14
corfu_restaurant_chrisplace12
corfu_restaurant_chrisplace10
previous arrow
next arrow

Veel mensen die vakantie vieren op Corfu willen meer van het eiland zien dan het zwembad van het appartement, het nabij gelegen strand of de winkelstraat van het kustplaatsje waar ze verblijven. En dus huren ze een auto of scooter gaan er op uit, op zoek naar meer. Gelijk hebben ze, er is ontzettend veel te ontdekken op Corfu. Oude bergdorpjes, stille strandjes, prachtige vergezichten en noem maar op. Toch willen we een tip meegeven als je besluit Corfu tijdens je vakantie te ontdekken. Durf eens van de gebaande paden af te wijken! Dat hoeft niet letterlijk, al ontdek je dan wel de gekste dingen. Maar je moet er van houden om met een auto die niet de jouwe is off road te gaan en niet te weten waar je uit komt. Wat we eigenlijk bedoelen, is: (be)zoek ook eens minder bekende attracties dan Achilleion en Mouse Island. Een van die onbekende pareltjes van Corfu vind je bijvoorbeeld in Pentati.

Genieten van westelijk Corfu

Pentati is een klein bergplaatsje een beetje midwestelijk van Corfu. Het ligt hoog en droog boven Agios Gordios, bij de meeste bezoekers van Corfu meer bekend. Als je vanuit Gordios omhoog gaat en na enkele kilometers een scherpe bocht naar rechts neemt (let op het bord Pentati!), kom je na een pittige klim het kleine dorpje aan de noordkant binnen. En daar vind je Chris’ Place, een allerliefst en aardig restaurant met een van de meest spectaculaire uitzichten van west Corfu.
Op het terras van het restaurant, je kunt kiezen uit het dakterras of dat op de begane grond, kan je uren zitten staren over de schitterende omgeving en dan met name de westkust van het eiland. Rechtsonder de weelderig begroeide berghelling zie je Agios Gordios voor de verandering eens van boven. Maar je blik wordt onwillekeurig ook getrokken naar de verder gelegen stranden van Glyfada, Kontogialos en zelfs Pelekas! Reken maar op dat je daar geniet!

Prima restaurant

Maar je komt natuurlijk niet alleen voor het uitzicht naar Chris’ Place. Want de innerlijke mens moet ook tevreden gesteld worden en dat kan hier prima. In dit gezellige restaurant kan je heel goed het nuttige met het aangename verenigen. Je bent er de hele dag welkom om bijvoorbeeld lekker koffie te drinken met traditioneel bereide baklava of heerlijke Griekse yoghurt met honing. Ben je toe aan een stevige lunch dan is het zinnig om een variëteit van kleine gerechten te nemen, die je lekker gezamenlijk op kunt souperen terwijl je geniet van al het moois om je heen in combinatie met de heerlijke rust die de omgeving uitstraalt.
Dit typisch Corfiotische restaurant heeft verder een aantal Griekse gerechten zoals souvlaki, bifteki en lamschotel. Liefhebbers van de Griekse keuken komen hier uitstekend aan hun trekken. Maar vraag bijvoorbeeld ook eens naar de specialiteit van de dag, als die al niet aangegeven staat op schoolbordje aan de straatkant. De kans is groot dat je een specialiteit van Corfu kunt bestellen zoals Pastitsada of Sorfrito. Of, beter nog, vraag naar Sophia’s mousaka! Zij is er beroemd om in de wijde omtrek van Pentati.
Dat is culinair genieten op hoog niveau, letterlijk en figuurlijk!

Details Restaurant Chris Place

Telefoon: +30 26610 53846
E-mail: Contact opnemen

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.