Je bekijkt nu Croquet

Croquet

corfu_croquet_goed_01
corfu_croquet_goed_02
corfu_croquet_goed_04
corfu_croquet_goed_05
corfu_croquet_goed_03
corfu_croquet_goed_08
corfu_croquet_goed_06
corfu_croquet_goed_07
corfu_croquet_goed_09
corfu_croquet_goed_11
corfu_croquet_goed_10
corfu_croquet_goed_14
corfu_croquet_goed_12
corfu_croquet_goed_13
corfu_croquet_goed_16
corfu_croquet_goed_17
corfu_croquet_goed_15
previous arrow
next arrow
corfu_croquet_goed_01
corfu_croquet_goed_02
corfu_croquet_goed_04
corfu_croquet_goed_05
corfu_croquet_goed_03
corfu_croquet_goed_08
corfu_croquet_goed_06
corfu_croquet_goed_07
corfu_croquet_goed_09
corfu_croquet_goed_11
corfu_croquet_goed_10
corfu_croquet_goed_14
corfu_croquet_goed_12
corfu_croquet_goed_13
corfu_croquet_goed_16
corfu_croquet_goed_17
corfu_croquet_goed_15
previous arrow
next arrow

Gouvia – Corfu

Wie aan Croquet denkt, denkt niet direct aan actie, gevaar, bloed, zweet en tranen. Velen vinden het een wat duffe sport, bedreven door excentrieke oude mannen met teveel geld, die zich in gekke witte pakken hijsen en een beetje interessant gaan lopen doen op een strak gemilimeterd grasveld. Fout! Het wordt ook gespeeld door oude vrouwen met teveel geld. Grapje.
Ook ondergetekende was bovenstaande mening toegedaan. Totdat ik er op den duur niet meer onderuit kon en ik in ging op de uitnodiging van een vriend om eens een potje croquet te spelen. Leuke sport man!

Corfu Croquet Club

OK, je hoeft niet over de reflexen van een kat te beschikken om croquet te bedrijven. Ook is het niet nodig de eerste honderd meter binnen drie seconden te lopen om met de besten mee te komen. Noch hoef je te beschikken over de fluwelen balbehandeling van Roger Federer om toch een winner te slaan. Croquet is namelijk een strategisch spel!
Doel is als eerste de bal door een metalen poortje, een zogenaamde hoop (spreek uit: hoep), heen te slaan. Met een beetje geluk gepaard aan techniek kan dat in een keer. Maar dan heb je zoveel geluk dat je ook een portemonnee vindt op het moment dat je door de tram overreden wordt. Nee, er komt heel wat meer bij kijken om die stugge harde bal, weliswaar met een vrolijk kleurtje, door de maar iets bredere hoop heen te krijgen. Niet in het laatst omdat je tegenstander(s) zal (zullen) beletten dat je hierin slaagt. En zo kan de duur van een game wel eens oplopen tot anderhalf uur. En dat heeft niets te maken met gebrekkige kwaliteit van de spelers, je kunt elkaar het leven flink zuur maken.

Ontspannen gamen op Corfu

Voeg daarbij de heerlijke temperatuur die je gewend bent tijdens je vakantie op Corfu, de rustige omgeving en de ontspannen manier van sport bedrijven en je hebt een geweldige uitbreiding van je vakantieactiviteiten. Terwijl je opgaat in de strijd, werk je, zonder dat je het in de gaten hebt, aan je kleurtje. Geloof mij, het spel krijgt je te pakken, zodanig dat je geen andere zorgen hebt dan je tegenstander het leven zuur te maken en je eigen bal door dat poortje heen te jenken.
Natuurlijk ga je daarna nog even gezellig borrelen in de Gouvia Marina, waar de croquet club gevestigd is. Op een steenworp afstand vind je The Blue Café, waar het altijd gezellig opscheppen is over je heroïsche overwinning. Natuurlijk kan je daar ook een dramatisch verlies verwerken met behulp van de daar geserveerde alcoholische dranken. Loop je een paar stappen verder, je bent alleen geestelijk moe, dan bemerk je dat de Marina een aantal erg leuke restaurants en andere horecagelegenheden herbergt. Een daarvan is Olympia Mare, een uitstekend restaurant in een prachtige ambiance.
Voor details over prijzen, tijden, regels en andere croquetzaken, zie de website of bel Nico: (0030) 6948 909 583

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.