Met de ferry naar Corfu

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Home

Je kunt natuurlijk ook met de auto, en dus met de ferry naar Corfu op vakantie! Het avontuur begint in dat geval als je je eigen straat uit rijdt en het feest eindigt pas bij terugkomst.
Vanuit Nederland met de auto naar Corfu is een schitterende reis. Afhankelijk van je eigen smaak kom je door landen als Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk. Je krijgt de gelegenheid om in een pittoresk dorpje met kerk, begraafplaats en postkantoor je tanden in een lekkere Duitse biefstuk of Wiener Schnitzel te zetten. Om uiteindelijk in Italië naar de haven van vertrek te reizen, want je wilt wel naar Corfu natuurlijk.

Let op! Op het moment van schrijven zijn er geen rechtstreekse vaarten vanuit Venetië naar Corfu. Zoek dus op tickets Venetië-Igoumenitsa! In de haven aldaar kan je een overtocht naar Corfu gemakkelijk en goedkoop regelen.

Zoals al eerder vermeld, met de auto naar Corfu houdt wel in dat je een stukje – of zelfs een heel stuk – moet varen. De ferries bieden echter genoeg comfort en faciliteiten om van je bootreis een succes te maken. Er zijn verschillende havenplaatsen waar je op zo’n reus kan stappen. Venetië is de dichtstbijzijnde (vanaf Arnhem zo’n 1200 kilometer). Het is een belevenis om deze beroemde stad uit en in te varen en te aanschouwen. Dat pik je dan mooi even mee!
Verder kan je in Ancona ter scheep gaan, zoals dat zo mooi heet, of doorrijden naar Bari en nog verderop Brindizi. Vanuit Brindizi is het een uurtje of zes varen naar Corfu, maar dan moet je wel van autorijden houden en rekening houden met minimaal een overnachting. Schrijver dezes is met moeder de vrouw in Venetië opgestapt, dit traject is met een beetje goede wil in een dag te doen. Dan moet je wel weer van varen houden, c.q. eindelijk eens die dikke pil van 800 pagina’s uit willen lezen, want Venetië-Igoumenitsa is meer dan 24 uur varen en dan moet je nog een kleine twee uur naar Corfu. Wel kom je uitgerust aan op je vakantie eiland!
Reizen naar Corfu met de auto is lucratief als je met je meerdere personen reist. Natuurlijk betaal je per persoon voor de overtocht, maar die prijzen vallen vaak in het niet bij een vergelijk met vliegtickets. Ten tweede heb je natuurlijk de hele vakantie een auto binnen handbereik, waar je een hoop autohuur mee uitspaart. We hebben dus ook een paar bekende ferriemaatschappijen geselecteerd.

OrganisatieLinkOpmerking
Greek FerriesBijna alle ferries van Italië naar Corfu. Ook mogelijkheid tot kamperen aan dek!
AgoudimosFerries van Brindisi (Italië) naar Corfu.
Endeavor LinesBrindisi-Corfu. Rommelige site, maar je kan het proberen. Het is te hopen dat de veiligheid aan boord wel gegarandeerd is.
Anek LinesGriekenlands andere ferriemaatschappij.
MinoanDe meest bekende ferriemaatschappij van Griekenland. Met opstapplaatsen Venetië en Ancona.
A FerryDe site om de verschillende icons/ferry-icon maatschappijen te vergelijken. Zowel aanbod van Minoan als Anek en alle andere ferries. Overzichtelijke site.
Ventouris FerriesFerries van Brindisi en Bari(Italië) naar Corfu.