Je bekijkt nu Notos Beach

Notos Beach

corfu_notos_04
corfu_notos_05
corfu_notos_01
corfu_notos_03
corfu_notos_02
corfu_notos_10
corfu_notos_08
corfu_notos_06
corfu_notos_09
corfu_notos_07
corfu_notos_15
corfu_notos_13
corfu_notos_11
corfu_notos_12
corfu_notos_14
corfu_notos_20
corfu_notos_18
corfu_notos_17
corfu_notos_19
corfu_notos_16
corfu_notos_23
corfu_notos_21
corfu_notos_24
corfu_notos_22
corfu_notos_25
corfu_notos_26
previous arrow
next arrow
corfu_notos_04
corfu_notos_05
corfu_notos_01
corfu_notos_03
corfu_notos_02
corfu_notos_10
corfu_notos_08
corfu_notos_06
corfu_notos_09
corfu_notos_07
corfu_notos_15
corfu_notos_13
corfu_notos_11
corfu_notos_12
corfu_notos_14
corfu_notos_20
corfu_notos_18
corfu_notos_17
corfu_notos_19
corfu_notos_16
corfu_notos_23
corfu_notos_21
corfu_notos_24
corfu_notos_22
corfu_notos_25
corfu_notos_26
previous arrow
next arrow

Corfu is in de jaren 70 van de vorige eeuw ontdekt door de toeristen. De eerste bezoekers keken wat onwennig om zich heen, menend dat zij in het paradijs geland waren. Zoveel natuurschoon, vriendelijke mensen, de rust, mooie stranden, ezels schrijlings bezeten door kleine Griekse vrouwtjes, heldere baaien en die diepblauwe bak met water van de Ionische zee. En de Griekse keuken zorgde ervoor dat de gebakken aardappeltjes met een balletje niet altezeer gemist werden. Ze konden het nauwelijks bevatten dat zich dergelijke schitterende vakantieoorden bevonden op slechts een paar uurtjes vliegen.
En dus verhaalden ze thuis aan familie en vrienden over hun fantastische vakantie op Corfu, waarbij superlatieven tekort schoten. Hun toehoorders luisterden met enig wantrouwen naar de lofrede op dit Griekse eilandje, zeiden zo nu en dan ‘Goh’, of ‘Zo zeg’, wachtten tot die enthousiasteling weg was en pakten de Baedeker van Nederland om twee weken Coevorden te boeken. Kouwe drukte. Maar het volgende jaar gingen de vrienden weer op vakantie naar Corfu en toen begon het toch te kriebelen bij velen. Bestond er dan echt een wereld buiten Nederland?

Vakantie eiland Corfu

De rest is geschiedenis. Corfu is al decennia lang een van de drukst bezochte Griekse eilanden. Ondanks de crisis en de daaraan gekoppelde negatieve berichtgeving komen elk jaar toch weer honderdduizenden liefhebbers van zand, zee en zonvakanties naar Corfu. Gevolg daarvan is dat Corfu de afgelopen decennia ook wel een beetje veranderd is. Het aantal appartementen, vakantiehuizen, hotels en andere vakantieaccommodatie is in rap tempo uitgebreid om de voortdurend groeiende stroom vakantiegangers onderdak te bieden. Stranden werden voorzien van fancy bars, ligbedden, steigers en platforms vanwaar je op een met lucht gevulde banaan kan stappen om met een bloedgang over het heldere water van de Ionische zee te stuiteren. Er schijnen zelfs gelegenheden te zijn waar karaoke wordt bedreven. Sommige historische panden zijn tegen de grond gegooid om vervolgens een restaurant neer te zetten waarin de sfeer van vroeger zo goed geïmiteerd wordt.
Nou ja, dat is allemaal niet erg, er blijft genoeg origineels over om van te genieten als je op Corfu bent voor vakantie. Maar als je door Gouvia, DassiaAcharavi of Ipsos wandelt, denk je wel eens: de Grieken gaan wel heel ver om de toerist het gevoel te geven in eigen land te zijn. Toch zijn er nog heel veel plaatsen op Corfu waar je nog die typische authentieke Griekse sfeer in een natuurlijke omgeving kunt ervaren. In de bergdorpjes natuurlijk, maar ook veel stranden zijn, al of niet verlaten, ongerept gebleven. Een van die stranden is Notos Beach.

Kinderparadijs in het zuiden van Corfu

Notos Beach ligt, jawel, bij het plaatsje Notos. Bij het grote publiek totaal onbekend, ligt dit kleine dorp onopvallend aan de oostkust van Corfu, iets zuidelijker dan Chlomos en Petritie. De zee is daar rustig en helder, met voornamelijk zandstrand en een rijk begroeide kust. Tot zover dus niet meer bijzonder dan veel stranden van Corfu.
De truc is echter om via restaurant Panorama naar het lager gelegen strandje te gaan. Je komt via het terras van dit gezellige restaurant in een aan het strand gelegen tuin terecht waarvan je denkt: kon ik hier maar altijd zijn. De schitterend begroeide tuin biedt een keur aan terrassen met zeezicht, hangmatten, zitjes, strandjes en een langzaam aflopende zee. De ideale plek om met hele gezin heen te gaan. De tuin staat vol met prachtige palmen, bananenbomen, bijzondere planten en kleurrijke bloemen en het zicht op het heldere water wordt verlevendigd door een collectie mooie beelden. Hier krijg je echt weer dat paradijselijke idee als je, zacht deinend in je hangmat, achter je biertje vandaan over het donkerblauwe water naar het vasteland kijkt en de zon zijn stralen uitbundig in het water ziet smijten. Je maakt je niet druk, de schaduw van een reusachtig bananenblad voorkomt dat je een zonnesteek oploopt. Je voornaamste zorg op dat moment is of je voor of na het uiltje knappen een baantje gaat trekken.


Overigens kan je bij restaurant Panorama prima terecht voor een uitstekende lunch of diner, met een keur aan Corfiotische gerechten. Ook is het prima vertoeven op het grote terras met prachtig uitzicht met een lekker drankje binnen handbereik, of aan een heerlijk ijsje te lebberen. Ervaar de echte Griekse gastvrijheid bij gastheer ‘No Stress‘ Thanassis. Hij en zijn vriendelijke staf scheppen er een eer in hun gasten te voorzien van al het goede van de Griekse keuken. Je bent vrij je drankje en hapje naar een van de lager gelegen terrassen met zeezicht mee te nemen en het daar in alle rust en vrede te gebruiken terwijl je geniet van het kabbelende water onder je en een prachtige bloemenzee om je heen. Notos Beach is genieten mensen!

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.