Onroerend goed

Het kopen van onroerend goed zoals een (vakantie)woning of een perceel grond is altijd een stressvolle onderneming, zelfs in eigen land. Voor de meesten is het geen vaak terugkerend fenomeen, het uitgeven van vele tienduizenden euro’s tot enkele tonnen. Je denkt eerst wel drie keer na alvorens de benodigde handtekeningen onder gewichtige contracten te zetten.
Bij vastgoed kopen in het buitenland komen daar nog eens wat onzekerheden bij. Er gelden andere (juridische) regels, je spreekt de taal niet, de communicatie verloopt soms stroef, je kunt niet op elk gewenst moment ter plaatse zijn en meer problemen. Daarom adviseert Green Island om, voordat je besluit om een huis op Corfu te kopen, zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de procedures en de kosten, ten einde teleurstelling en een eventuele kat in de zak te voorkomen.

Goed voorbereid een huis op Corfu kopen

Op deze site vindt je veel informatie over de aankoop van onroerend goed op Corfu. Tevens bieden wij een lijstje aan van (vakantie)huizen, villa’s, appartementen en eventueel grond die te koop staan op Griekenlands Groenste Eiland Corfu. Verder kan je natuurlijk met een klik achterhalen waar het op Corfu het onroerend goed zich bevindt op het eiland. Je krijgt dan een goede indruk van wat er zoal te koop is op Corfu, met veel informatie en foto’s en een richtlijn wat een en ander kost. En natuurlijk de gelegenheid om contact op te nemen met de eigenaar van de accommodatie.
Maar wij zijn geen makelaars en dus niet volledig en terzakekundig. Ons advies: zorg voor een ervaren contactpersoon, liefst iemand die de Griekse taal machtig is, als je zelf niet in de gelegenheid bent om zaken te doen. Want je zoekt wel het huis van je dromen en niet het huis van je nachtmerries.

Heerlijk op Corfu wonen

Het is niet ons doel om iemand die onroerend goed wil kopen op Corfu te ontmoedigen. Au contraire, de mensen van Green Island vinden het net als duizenden niet-Grieken erg leuk om op Corfu te wonen en raden een verblijf op Corfu voor korte of lange periode van harte aan. Het leven op het groenste eiland van Griekenland lijkt elke dag op vakantie, of je er voor drie weken hoofdseizoen bent, of permanent op Corfu woont. Maar, zoals reeds vermeld, we willen graag dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt.
Green Island wenst je veel wijsheid en gezond verstand toe!

Kouramos

Land te koop net achter Achilleion, Gastouri Corfu. Als deze omgeving goed genoeg was voor Sissi, weet je dat jij daar ook goed zit

Nichols Huis

Huis te koop centraal op Corfu. Heel ruim van opzet, perfect vakantiehuis voor een gezin of groep, zeer solide en luxe

Panorama

Villa te koop in het hart van Corfu. Veel ruimte, heerlijk zwembad en prachtig uitzicht over een weelderig groene vallei

Ropa Huis

Huis in aanbouw te koop. Centraal op Corfu gelegen in een prachtige omgeving genaamd Ropa Valley

Villa Delfos

Zeer ruime villa te koop in hartje Corfu. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld appartementen of B&B, grote tuin, centraal op het eiland

Villa Ropa

Luxe huis te koop in de prachtige Ropa Vallei, centraal op Corfu. Zeer fraai uitzicht, zwembad met poolbar