Je bekijkt nu Palies Sinies

Palies Sinies

corfu_sinies_04
corfu_sinies_03
corfu_sinies_01
corfu_sinies_02
corfu_sinies_05
corfu_sinies_09
corfu_sinies_07
corfu_sinies_10
corfu_sinies_06
corfu_sinies_08
corfu_sinies_13
corfu_sinies_15
corfu_sinies_14
corfu_sinies_11
corfu_sinies_12
corfu_sinies_18
corfu_sinies_20
corfu_sinies_17
corfu_sinies_16
corfu_sinies_19
corfu_sinies_24
corfu_sinies_21
corfu_sinies_23
corfu_sinies_25
corfu_sinies_22
corfu_sinies_27
corfu_sinies_26
corfu_sinies_28
corfu_sinies_29
corfu_sinies_30
corfu_sinies_34
corfu_sinies_33
corfu_sinies_35
corfu_sinies_32
corfu_sinies_31
corfu_sinies_38
corfu_sinies_37
corfu_sinies_36
corfu_sinies_39
corfu_sinies_40
corfu_sinies_42
corfu_sinies_43
corfu_sinies_44
corfu_sinies_45
corfu_sinies_41
corfu_sinies_48
corfu_sinies_49
corfu_sinies_46
corfu_sinies_50
corfu_sinies_47
previous arrow
next arrow
corfu_sinies_04
corfu_sinies_03
corfu_sinies_01
corfu_sinies_02
corfu_sinies_05
corfu_sinies_09
corfu_sinies_07
corfu_sinies_10
corfu_sinies_06
corfu_sinies_08
corfu_sinies_13
corfu_sinies_15
corfu_sinies_14
corfu_sinies_11
corfu_sinies_12
corfu_sinies_18
corfu_sinies_20
corfu_sinies_17
corfu_sinies_16
corfu_sinies_19
corfu_sinies_24
corfu_sinies_21
corfu_sinies_23
corfu_sinies_25
corfu_sinies_22
corfu_sinies_27
corfu_sinies_26
corfu_sinies_28
corfu_sinies_29
corfu_sinies_30
corfu_sinies_34
corfu_sinies_33
corfu_sinies_35
corfu_sinies_32
corfu_sinies_31
corfu_sinies_38
corfu_sinies_37
corfu_sinies_36
corfu_sinies_39
corfu_sinies_40
corfu_sinies_42
corfu_sinies_43
corfu_sinies_44
corfu_sinies_45
corfu_sinies_41
corfu_sinies_48
corfu_sinies_49
corfu_sinies_46
corfu_sinies_50
corfu_sinies_47
previous arrow
next arrow

Als je bovenop de Pantokrator staat en je kijkt op enig punt naar beneden, dan zie je enkele honderden meters beneden je Palies Sinies. Althans, wat er over is van dit dorpje. Palies Sinies is ‘het andere’ verlaten dorp van CorfuPalaia Perithia is met afstand het bekendste dorp dat eens verlaten werd en tot nu toe niet meer bewoond is. Maar Sinies is goede tweede!
Palaia Perithia werd begin deze eeuw ontdekt door Engelse projectontwikkelaars en – toegegeven – veel bouwvallen werden zeer mooi in de oorspronkelijke staat terug gebracht. Palies Sinies is echter ontsnapt aan de ‘verbeteringsdrang’ van de mens en is daarom alleszins de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie op Corfu.

Fantastische wandeling op Corfu

Het plezier begint al als je besluit er een heerlijke wandeling tegenaan te gooien. Aangeraden wordt om met de auto naar Vigglatouri te rijden. Dit dorpje ligt tegen de oostelijke heuvelrug van Corfu op ruim 250 meter hoogte. Rijd het dorpje door en zie daar net buiten ergens te parkeren. Ga daarna lekker te voet verder, dan zie je het meest van de prachtige omgeving in dit gedeelte van Corfu. Bereid je wel voor op een stevige tippel want je klimt met de kilometers naar bijna 500 meter. Dat lijkt niet veel, maar op den duur beginnen je kuiten toch wat te protesteren.
Blijf in ieder geval de slingerweg vervolgen, je volgt eigenlijk de loop van een aantal geschakelde bergen. Het mag duidelijk zijn dat dit een schitterend traject is. Rijkelijk begroeide glooiingen, prachtige ongerepte natuur, de woeste schoonheid van de bergachtige omgeving en bijna altijd onder het oog van de ‘Eeuwige Heerser’ (Pantokrator). Interessant is het te zien hoe alle aardlagen die zich in de afgelopen duizenden jaren gevormd hebben er uit zien. Zolang je de geasfalteerde weg – een van de beste van Corfu – maar blijft volgen dan kom je op den duur vanzelf bij Palies Sinies uit. Zij het dat het laatste stuk niet geasfalteerd is, maar toch prima begaanbaar. Je hoeft geen Ronald Naar te heten om dit hogere doel te bereiken.
Denk je aan asfalt, denk je aan langsrazende auto’s, benzinestations, lawaai en stank. Niets van dat alles. Wat de hersenkronkel geweest mag zijn om hier een prachtige weg compleet met vangrails aan te leggen, niemand weet het. Feit is dat je geen sterveling tegenkomt, of het moet een andere toerist zijn. De stilte om je heen in combinatie met de adembenemende schoonheid van dit stuk Corfu is fantastisch.

Verlaten dorp Corfu

Na pakbeet anderhalf uur wandelen kom je in de buitenwijken van Sinies, te herkennen aan enkele muurtjes die honderden jaren geleden gebouwd zijn ten einde het land te kunnen bebouwen. Loop je nog even door dan zie je de eerste vervallen huizen van deze geweldige attractie van Corfu.
Als je er eenmaal bent dan moet je zeker het kerkje even bezoeken. Allereerst heb je daar een aardig uitzicht over het dorp. Ten tweede zijn enkele muurschilderingen goed bewaard gebleven. Het interieur is ook de moeite van het bezichtigen waard. Verder vind je er nog enkele snoeioude graven.
Wat in het voordeel spreekt van Palies Sinies is dat er geen zes restaurants in het dorp zijn zoals in Perithia het geval is. Ik ken mensen die dat als gemis zullen ervaren. Dat zijn echter de types die er toch niet van houden om enkele uren wandelend in de prachtige natuur van Corfu door te brengen.

Lees voor je gaat wandelen even de wandeltips door voor een prettige wandeling op Corfu.