Je bekijkt nu Stou Maka

Stou Maka

corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_16
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_15
previous arrow
next arrow
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_16
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_15
previous arrow
next arrow

Verborgen schatten

De beste dingen vind je meestal per ongeluk. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar dat leuke restaurantje waar je tijdens je vorige vakantie op Corfu zo lekker at. En ja hoor, je verdwaalt hopeloos in Corfu Stad. Uiteindelijk komt het vuur uit je teenslippers en kwijl uit je mond van het ronddolen en je belandt op een terrasje waarvan je denkt: Het moet maar. En je eet daar de lekkerste souvlaki die je ooit op je bordje kreeg! Dat gebeurt toch? Schrijver dezes heeft een zeer slecht ontwikkeld richtinggevoel en heeft zo al heel wat prima bars en gezellige taverna’s ontdekt. Ons advies als mensen vragen naar de bezienswaardigheden in Corfu Stad? Verdwaal!

Thuis bij Stou Maka

Maar dat is niet het thema van dit artikeltje. Diep verscholen in de warme boezem van het Griekse eiland Corfu namelijk, loop je ook tegen zo’n verborgen schat aan. In Temploni om precies te zijn, aan het knusse dorpsplein van dit centraal gelegen plaatsje vind je Stou Maka, een restaurant/taverna waar je heerlijk kunt eten. Niet zo gemakkelijk te vinden als alle eetgelegenheden aan de hoofdweg van welke kustplaats maar ook, maar wel zeer de moeite waard om te ontdekken

Prima restaurant in het hart van Corfu

Stou Maka, vernoemd naar de grootvader van de huidige eigenaar Spyros, heeft in 2018 haar deuren geopend voor het publiek, en met succes. Wie je ook tegen komt die daar gegeten heeft, is vol lof over de keuken, de bijzonder vriendelijke bediening en de atmosfeer. Spyros en zijn vrouw Anna, Annie voor vrienden, proberen hun gasten een gevoel van huiselijkheid te geven. Daar slagen ze heel goed in, direct bij binnenkomst voel je je op je gemak.
Spyros en Anna zijn afgestapt van het idee dat toeristen alleen maar souvlaki of hamburgers met patat lusten tijdens hun vakantie op Corfu. Zij bereiden en serveren de meer traditionele gerechten van Corfu. En dan ook nog op de traditionele manier bereid: met de casserole!

De Casserole

De casserole?, vroeg ik, als absolute nitwit op kookgebied. Jawel mijnheer, een braadpan of ovenschaal waarin gerechten bereid worden waarbij je je vingers opeet, zo lekker. En lekker zijn ze, de verschillende vis- en vleesgerechten die door Spyros of Anna bereid worden.
Je hebt een ruime keuze uit vis en vlees, afhankelijk van de schotel van de dag. Alles is namelijk vers. Is het niet van de markt, dan wel uit eigen tuin of die dag gehaald bij de lokale slager. Laat je dus voorlichten wanneer je bij Spyros en Anna op bezoek bent.
Natuurlijk kan je, als je bijvoorbeeld liever vegetarisch eet, typisch Griekse starters bestellen. Saganaki, feta uit de oven, tzatziki, champignons, de echte Griekse salade en nog veel meer. Ook als je liever souvlaki of bifteki smikkelt, geen zorgen, het is er allemaal. Maar de kroon op het werk is toch wel die gerechten als sofrito, pastitsada, anchovis, octopus, bourdeto en een handvol andere Corfiotische gerechten, bereid in de casserole.
In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten voor een dergelijke vorstelijke maaltijd, zijn de prijzen bij Stou Maka meer dan redelijk.

Het echte Corfu beleven

Temploni is zo’n plaatsje wat totaal niet toeristisch is aangelegd. Het leven voltrekt zich daar een paar versnellingen lager dan in de meer toeristische kustplaatsen. Waarom niet lekker op het warmst van de dag even naar Stou Maka voor een overheerlijke lunch en die genieten onder de druivenrank? Lekker een gekoeld wijntje of biertje erbij om vanaf het terras te bekijken hoe er zo nu en dan een oude tractor voorbij tuft, terwijl de dorpskinderen op het plein met elkaar spelen en de vlindertjes om je heen fladderen. Misschien knoop je een praatje aan met enkele buurtbewoners die daar in alle rust even een drankje komen genieten? Ze zullen het waarderen, geloof mij.
Wat kunnen we nog meer zeggen over Stou Maka? Kali orexi (smakelijk eten)!

Details Stou Maka – Temploni Corfu

Tel.: +30 693 6607 277 of 693 6874 244
Manager: Spyros Kakarougas
FacebookKlik hier