Je bekijkt nu Sunset

Sunset

corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_15
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_16
previous arrow
next arrow
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_15
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_16
previous arrow
next arrow

Sunset Restaurant is een Griekse strandtent met een prima keuken. Het is een van de oudste restaurants aan de westkust van Corfu, dateert zelfs van ver voor het massatoerisme op Corfu. Vanzelfsprekend betekent dit een jarenlange ervaring om een bijzonder smakelijke schotel te bereiden en serveren. Het restaurant ligt direct aan het strand van Paramonas, aan de westkust van Corfu, en biedt een uitstekende gelegenheid om een dag aan het strand even te onderbreken voor een kop koffie, een drankje, een uitgebreide lunch of een overheerlijke (vis)schotel.

Prima Griekse keuken

Sunset Restaurant heeft een uitgebreide kaart met een grote variëteit aan Griekse en Corfiotische gerechten. Allereerst kan je er uitstekend terecht voor een heerlijke lunch. Smakelijke salades met huisgekweekte tomaat en komkommer, warme en koude voorgerechten of een heerlijke mezès schotel. Maar je kunt ook kiezen voor typisch Griekse gerechten als Mousaka, Stifado, of Souvlaki. Ook Sofrito en Pastitsada, de traditionele Corfiotische gerechten, zijn de moeite van het bestellen zondermeer waard.
Toch zijn visschotels de specialiteit van het restaurant. Niet vreemd voor een restaurant dat gedreven wordt door een familie die al decennia lang de rijke visgronden rondom Corfu bevist. Al in de tijd dat er nog geen telefoon bestond bevoer de familie Merianos de wateren aan de westkust van het eiland om de bewoners van Corfu te voorzien van een rijke oogst aan zeevruchten. Halverwege de jaren zestig kwam Sunset tot bestaan en sindsdien is het restaurant een begrip in de wijde omtrek. Eerst voor de locale bewoners van het eiland, vanaf de jaren zeventig wist men ook de bezoekers van Corfu aan zich te binden. Jaarlijks terug kerende bezoekers van Corfu komen nog steeds mensen van heinde en ver om te genieten van de mogelijkheid om te ervaren wat verse vis nu eigenlijk inhoudt. Absolute aanrader is de pastaschotel met een variëteit van zeevruchten.
Alle gerechten worden geserveerd met verse groenten en vruchten uit eigen tuin. Ook de geserveerde wijnen komen uit de huiskelders van Sunset en het familiehotel Paramonas Hotel.

Restaurant aan het Paramonas strand

De locatie van Sunset is schitterend. Het terras van het restaurant ligt iets hoger dan het strand, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de Ionische Zee en het strand van Paramonas. Een lekker briesje, wat gebruikelijk is aan de westkust van Corfu, maakt dat je daar uren kunt genieten van alles wat een vakantie op Corfu zo mooi maakt. Het is een genot om de bedrijvigheid op het strand te gade te slaan, of starend naar de einder na te denken over het leven in het algemeen en je vakantie op Corfu in het bijzonder.
Eenmaal ’s avonds gezeten op het terras van Sunset weet je waaraan het restaurant zijn naam dankt. Dagelijks worden daar onvoorstelbaar mooie zonsondergangen strandbreed voor je vertoond. Je moet er ernstig rekening mee houden dat je zo nu en dan even niet aan eten toe komt. Alle kleuren uit het hele spectrum komen aan bod, daar aan de westkust van Corfu. Zeker als je met je geliefde aan een tafeltje zit, is het niet anders mogelijk dan dat de conversatie zich soms beperkt tot het slaken van diepe zuchten. Verwen jezelf tijdens je Corfu vakantie met een bezoek aan Restaurant Sunset!

Details Restaurant Sunset

Telefoon: +30 26610 75149
E-mail: Contact opnemen

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.