Je bekijkt nu To Fanari

To Fanari

corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_10
previous arrow
next arrow
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_10
previous arrow
next arrow

In het oude gedeelte van Corfu Stad, in de Joodse buurt, is het heerlijk schatgraven als je van historie houdt. Zoveel oude gebouwen vind je in de smalle straatjes, met vaak evenoude winkeltjes, woningen, bedrijfjes en kerken. De atmosfeer is in de eeuwen niet veel veranderd. Nog steeds is er veel bedrijvigheid in dit prachtige stukje historisch Corfu. Veel mensen bevinden zich op straat, drijven handel voor of vanuit hun winkel en gedragen zich als nijvere mieren om in hun onderhoud te voorzien. De bewoners maken in alle gemoedelijkheid een praatje met elkaar, hebben hun eigen keek op de week en drinken gezamenlijk of alleen hun koffie of wat sterkers op een van de vele terrasjes die de buurt rijk is.

Prima restaurant in Corfu Stad

Als je op Corfu bent om je vakantie te vieren, neem dan de gelegenheid te baat om deze wijk, vlakbij de oude haven, te bezoeken. Je zult er geen spijt van krijgen. En als je daar dan toch bent, moet je zeker To Fanari, oftewel The Lantarn zien te vinden in een van de smalle straatjes. Een typisch Corfiotisch restaurant waar de inwoners van Corfu Stad zelf ook graag komen. The Lantarn is een eenvoudig restaurantje zoals je er veel tegen komt op Corfu. Ontdaan van luxe en voorkomen, er staat geen gerant knippend en buigend voor je klaar, het bestek is niet van goud en je betaalt geen extravagant bedrag voor een klein hapje. We doen hier gewoon waar we goed in zijn, namelijk het bereiden van een lekkere maaltijd. Niet meer, niet minder.

Die lekkere Griekse keuken

Bij The Lantarn kan je bijvoorbeeld heerlijk lunchen. Stel, je bent al vroeg naar Corfu Stad getogen om al het moois van deze historische stad te ontdekken. En je kijkt je ogen uit. Maar al dat dwalen en dolen maakt natuurlijk hongerig en dan kan je bij To Fanari uitstekend terecht. Smakelijke kleine (voor)gerechten voor elk wat wils in overvloed, met een lekker drankje erbij, gezeten in een van de gezelligste buurten van Corfu Stad, wat wil je nog meer?
Ben je later op de dag in de omgeving dan kan je er komen voor een heerlijk diner. To Fanari heeft een uitgebreide kaart met veel typische Corfu gerechten zoals Sofrito, Pastitsada en altijd verschillende dagschotels. Laat je verrassen en vraag gastheer Stellios of een van de vriendelijke medewerksters wat er vandaag buiten het menu geserveerd wordt en geniet van een geweldige culinaire ervaring.
Natuurlijk worden alle gerechten bereid met verse en authentieke producten en lokale ingrediënten. Kijk, van een restaurant met een menu zo dik als een telefoonboek met daarin 857 verschillende keuzegerechten, de desserts niet meegerekend, kan je niet verwachten dat alles vers is. Bij To Fanari heb je keuze uit een eenvoudige kaart zonder toeters en bellen, maar zo eerlijk als goud.

Gastvrij Corfu

De gastheer maakt graag een praatje met zijn gasten en is ook graag bereid infomatie uit te wisselen over recepten en gerechten. Gepassioneerd kan hij vertellen over zijn keuken en alles wat er voor nodig is om een gerecht zo smakelijk te bereiden als mogelijk is. Bij The Lantarn wordt ’s avonds regelmatig live Griekse muziek gespeeld. Dit werkt sfeerverhogend, kan ondergetekende meedelen. Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe de Grieken het gebruiken van een maaltijd beleven. Want het is voor hun niet alleen een kwestie van: je moet eten anders ga je dood. Nee, een maaltijd gebruik je met familie en vrienden en moet een feest zijn. Dat er dan ook regelmatig gedanst op live muziek is voor de Griek geen uitzondering. Voor ons buitenlanders is het echter een belevenis die nog nog lang bij zal blijfen.
Ervaar de Griekse gastvrijheid in al haar facetten bij dit gezellige Corfiotische restaurant.

Details restaurant To Fanari (The Lantarn)

Telefoon: +30 2661 102083
Mobiel: +30 6946 835910

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.