Je bekijkt nu Veranda

Veranda

corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_12
previous arrow
next arrow
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_12
previous arrow
next arrow

Aan de havenkant van Corfu Stad vind je Restaurant Veranda. Dit familierestaurant is een zogenaamde Mezepoleio, wat betekent dat de porties klein zijn zodat je verschillende gerechten kunt proeven. ‘Klein’ tussen aanhalingstekens dan, want zelfs deze gerechten zijn voor niet-Grieken nog vrij fors, vergelijkbaar met een king-size maaltijd in Nederland. Maar dat maakt niet uit, je hebt toch maar mooi de gelegenheid verschillende schotels te bestellen en te genieten van alles wat de rijke Griekse keuken te bieden heeft.

Originele gerechten van Corfu

Verwen jezelf maar eens lekker tijdens je vakantie op Corfu. Je hebt er hard genoeg voor gewerkt het hele jaar. Maak je keuze uit een scala van heerlijke gerechten en geniet in afwachting van al het moois om je heen. De typische Corfu gerechten worden bereid met alles dat het eiland te bieden heeft. Originele Corfiotische olijfolie van hoge kwaliteit, kruiden en groente uit eigen tuin, lokale producten en natuurlijk alles vers!
Ben je visliefhebber? Als je een visschotel bestelt, bedenk dan dat het dier dat je straks op je bordje krijgt enkele uren daarvoor waarschijnlijk nog zwom in het water waarnaar je kijkt, zich niet bewust van het naderend onheil. Hoe vers kan het zijn? Veel vrienden van de familie zijn visser van beroep en wanneer zij terug keren naar de haven, staat daar al de kok van Veranda in spanning te wachten op wat hij zijn gasten vandaag weer kan voorzetten. Verser kan niet, of je moet je vis rauw op je bord willen.
Besluit je je heerlijke maaltijd graag met een lekkere kop koffie? Vergeet dan niet het veel geprezen gebak van de matriarch te proeven! Bereid volgens oud Grieks recept, met honing, walnoten, verse amandelen en noem maar op. Je proeft het verschil.

Schilderachtig Corfu

De naam van het restaurant is goed gekozen, het uitzicht vanaf het terras van Veranda is fantastisch. Allereerst heb je zicht op de mooie historische stadsgrens van Corfu Stad met zijn oude verweerde gebouwen. Maar je hebt ook een bijzonder ruim uitzicht over de Ionische Zee.Recht tegenover je ligt het even geheimzinnige als schilderachtige eilandje Vidos te blaken onder een groene deken van weelderige vegetatie. Draai je hoofd iets naar links en de halve oostkust van Corfu strekt zich voor je uit. Je kijkt tot aan Agios Stephanos aan toe, met aan de overkant Albanië. Dwaalt je blik op den duur naar rechts dan kijk je zomaar even naar de zuidpunt van Corfu en en het vasteland van Griekenland. En tussendoor is het een druk komen en gaan van zeilboten, jachten, schepen en Ferries. Het kan niet anders dan dat je op den duur een bekend Otis Redding liedje zit te neuriën:

Sittin’ in the mornin’ sun
I’ll be sittin’ when the evenin’ come
Watching the ships roll in
And then I watch ‘em roll away again, yeah
I’m sittin’ on the dock of the bay
Watching the tide roll away
Ooo, I’m just sittin’ on the dock of the bay
Wastin’ time

Details Veranda – Corfu

Adres: Arseniou 19, Mouragia, 49100 Corfu Stad
Telefoon: +30 26610 81716