Je bekijkt nu Zambeta

Zambeta

corfu_zambeta_01
corfu_zambeta_02
corfu_zambeta_03
corfu_zambeta_04
corfu_zambeta_06
corfu_zambeta_05
corfu_zambeta_08
corfu_zambeta_09
corfu_zambeta_07
corfu_zambeta_11
corfu_zambeta_12
corfu_zambeta_10
corfu_zambeta_14
corfu_zambeta_15
corfu_zambeta_13
corfu_zambeta_16
corfu_zambeta_18
corfu_zambeta_17
corfu_zambeta_20
corfu_zambeta_21
corfu_zambeta_19
corfu_zambeta_22
corfu_zambeta_23
previous arrow
next arrow
corfu_zambeta_01
corfu_zambeta_02
corfu_zambeta_03
corfu_zambeta_04
corfu_zambeta_06
corfu_zambeta_05
corfu_zambeta_08
corfu_zambeta_09
corfu_zambeta_07
corfu_zambeta_11
corfu_zambeta_12
corfu_zambeta_10
corfu_zambeta_14
corfu_zambeta_15
corfu_zambeta_13
corfu_zambeta_16
corfu_zambeta_18
corfu_zambeta_17
corfu_zambeta_20
corfu_zambeta_21
corfu_zambeta_19
corfu_zambeta_22
corfu_zambeta_23
previous arrow
next arrow

Gastvrij

Gezellig

Uitzicht

Wandelen

WiFi

 • Bedden:2 of 3
 • Kamers:Appartement: slaapkamer, douche/toilet, keuken, balkon. Tevens mogelijkheid tot plaatsing kinderbed
 • Huisdieren:Nee
 • Zwembad:Nee
 • Comfort:Oven en drie kookringen, koelkast met vriesvak, waterkoker, pannenset, borden en bestek
 • Extra:Details die het verschil maken: zout en peper, olie en azijn, koel water en wat fruit bij aankomst in je appartement! In de badkamer vind je een haardroger. In de slaapkamer apparaatjes met anti-muggen vloeistof. Vind je dat maar niets? Er hangen ook milieuvriendelijke muskietennetten over elk bed
 • Transfer:Eigen gelegenheid, bijvoorbeeld taxi of huurauto. Of vraag Green Island dit te regelen
 • Prijs:Vanaf 35 euro per nacht (niet per persoon), afhankelijk van de periode en het aantal personen
 • Aanbetaling:Vraag na bij de contactpersoon
 • Extra kosten:Geen
 • Plaats:Arillas
 • Regio:Noord Corfu
 • Contactpersoon:Han Christou
 • Telefoon:+30 26630 51428
 • Mobiel:+30 6932 648788
 • Website:Zambeta Appartementen

Welkom bij Zambeta Appartementen, welkom bij Han Christou, die onvermoed vanwege haar Griekse achternaam toch landgenoot van ons is. Al meer dan 35 jaar woont deze in het gastvrije Brabant geboren en getogen Nederlandse dame op Corfu. Ze is Griekse met de Grieken en Nederlandse met de Nederlanders. Is het voor de Griekse uitbaters van vakantie accommodatie nog wel eens lastig zich te verplaatsen in de complexe gedachtenwereld van de Nederlandse vakantieganger, Han weet precies wat die wel en niet wil. Niet alleen door haar afkomst, maar ook vanwege een jarenlange ervaring als gastvrouw van Zambeta Appartementen weet ze dat de Nederlandse toerist niet maalt om een 200 watt ultramoderne enormbeeld quatrophone plasmatelevisie met 1000 zenders en veelknoppige afstandbediening. Of dat zijn hevige begeerte zou uitgaan naar een zelfsturend toilet met roterende Des Bouvriebril en 36-standen sproeier.

Hollandse gastvrijheid op Corfu

De wensen van de Nederlander tijdens zijn vakantie op Corfu beperken zich over het algemeen tot een eenvoudig maar schoon appartement of studio. Daarin een toilet met bril en een schone douche zonder al te overdadige sporen van siliconenresten alstublieft. Dat wij onze vakantie accommodatie voorzien vinden van een koffiezetapparaat en een mogelijkheid je eigen potje te koken, maakt het helemaal af. En een beetje hulp bij het huren van een auto of scooter of tips waar leuke dingen te doen zijn, dat vinden wij fijn! Han weet dat allemaal, houdt rekening met die wensen en vervult ze als dit enigzins tot haar mogelijkheden behoort.
Nu kan je appartement nog zo mooi, schoon en luxe zijn, als er niet te slapen van de muggen valt dan ben je toch niet blij. Dan is het toch wel heel fijn dat je in elk appartement een apparaatje met anti-muggen vloeistof vindt. En die werken echt, weet schrijver dezes proefondervindelijk! Mocht je willen geloven dat zulke dingen hoofdpijn veroorzaken, nou, dan hangen er altijd nog milieuvriendelijke muskietennetten over elk bed om te zorgen dat je wel aan je rust komt. Komt bij dat gastvrouw Han weet wat Nederlandse gastvrijheid inhoudt. Zo vind je dus zaken als zout en peper, olie en azijn in de kastjes. Niets is lekkerder – nou ja, bijna niets – dan na een vermoeiende reis bij aankomst koel water in de koelkast te vinden. En wat te denken van een gevulde fruitschaal? Dat bedoelen we met gastvrij.
Han is zeer bekend op het eiland, kent alle inns & outs. Tevens is ze zeer belezen in de geschiedenis en mythologie van Corfu en Griekenland en weet veel te vertellen over de flora en fauna van Griekenlands Groenste Eiland. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je haar ook nog uithoren over de Griekse en Corfiotische cultuur en de keuken van het eiland. Dergelijke interessante gesprekken doe je natuurlijk niet staande. Onder het genot van een kop koffie of een glas huisgemaakte wijn vertelt ze je in haar prachtige tuin graag alles wat je wilt weten over Corfu.

Topvakantie in Corfu

Zambeta Appartementen bestaat uit een klein aantal appartementen en studio’s en valt daarom onder de noemer kleinschalig. Het complex ligt aan een stil zijweggetje op een kleine 100 meter van de levendige hoofdstraat van Arillas. Je kunt dus desnoods kruipend terug naar je appartement als de vermoeienissen van het uitgaan je teveel geworden zijn. Met voldoende eetgelegenheden en andere horeca in de buurt zit je hier goed. Alles is op loopafstand en dat is wel zo kostenbesparend. Zeker niet onbelangrijk is dat je na een wandelingetje van vijf minuten het tevreden lichaam te rusten kan leggen op het gezellige zandstrand van Arillas. Spreid je mega handdoek uit, installeer je zonnescherm, zet je snorkeltje op en drijven maar. Na het opdrogen en misschien wel even de oogjes toe, wandel je langs de gezellige boulevard terwijl je je ogen de kost geeft. Je moet nu eenmaal eten en drinken, anders ga je dood en je kunt niet vroeg genoeg weten waar je de lunch of het diner gaat gebruiken. Geniet van al het goede waarvoor je gekomen bent en ervaar dat Corfu het ook allemaal heeft. Dit is echt vakantie lui!

Wandel- of fietsvakantie Corfu

Gezien de gunstige ligging van het appartement is het de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van het noordwesten van Corfu. Het is hier zo schitterend wandelen en fietsen tijdens je vakantie, dat wil je niet weten! Voor de recreatieve Jan Wandelaar die zijn blik wat wil verruimen, is het een must om het naastgelegen vissersdorpje Agios Stefanos te bezoeken. Ook de directe omgeving van Arillas is, met veel redelijk vlak terrein, goed te doen. De echte taainagels, dauwtrappers, ijzervreters onder ons willen natuurlijk meer! Te voet bezoeken zij de omliggende dorpjes als AvliotesAfionasMagoulades en Kavadades.
Heb je al vierkante kuiten van het fietsen dan kan je hier je lol op. De wijde omgeving van Arillas is een ware uitdaging voor de doorgewinterde pedalist die elk weekend zijn rondes in het vlakke Nederland maakt. Hij wil tijdens zijn vakantie op Corfu niet verzaken natuurlijk. En dus pak je de fiets ook tijdens je vakantie! Je moet je kilometers nu eenmaal maken, daartoe heb je jezelf verplicht. Nou, dan kan je dat net zo goed in het schitterende westen van Corfu doen. Ontdek Sidari met zijn Canal d’Amour, ga lunchen bij Dionysos nadat je longen weer tot rust zijn gekomen van de klim of trek het wijde achterland van noordwest Corfu in. Corfu is een wandel– en fietsparadijs! Met Zambeta zit je er middenin.

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.