Je bekijkt nu Zeilen op Corfu

Zeilen op Corfu

corfu_safari_01
corfu_safari_03
corfu_safari_04
corfu_safari_05
corfu_safari_02
corfu_safari_10
corfu_safari_09
corfu_safari_06
corfu_safari_08
corfu_safari_07
corfu_safari_15
corfu_safari_11
corfu_safari_13
corfu_safari_12
corfu_safari_14
corfu_safari_20
corfu_safari_19
corfu_safari_17
corfu_safari_18
corfu_safari_16
corfu_safari_21
corfu_safari_24
corfu_safari_25
corfu_safari_22
corfu_safari_23
corfu_sailing_04
corfu_sailing_01
corfu_sailing_03
corfu_sailing_02
corfu_safari_26
corfu_sailing_09
corfu_sailing_08
corfu_sailing_05
corfu_sailing_06
corfu_sailing_07
corfu_sailing_14
corfu_sailing_13
corfu_sailing_12
corfu_sailing_10
corfu_sailing_11
corfu_sailing_16
corfu_sailing_15
corfu_sailing_17
sivota-corfu
previous arrow
next arrow
corfu_safari_01
corfu_safari_03
corfu_safari_04
corfu_safari_05
corfu_safari_02
corfu_safari_10
corfu_safari_09
corfu_safari_06
corfu_safari_08
corfu_safari_07
corfu_safari_15
corfu_safari_11
corfu_safari_13
corfu_safari_12
corfu_safari_14
corfu_safari_20
corfu_safari_19
corfu_safari_17
corfu_safari_18
corfu_safari_16
corfu_safari_21
corfu_safari_24
corfu_safari_25
corfu_safari_22
corfu_safari_23
corfu_sailing_04
corfu_sailing_01
corfu_sailing_03
corfu_sailing_02
corfu_safari_26
corfu_sailing_09
corfu_sailing_08
corfu_sailing_05
corfu_sailing_06
corfu_sailing_07
corfu_sailing_14
corfu_sailing_13
corfu_sailing_12
corfu_sailing_10
corfu_sailing_11
corfu_sailing_16
corfu_sailing_15
corfu_sailing_17
sivota-corfu
previous arrow
next arrow

Een zeilvakantie Corfu met Ionian Sailing Adventure is: Een lekkere bries in de zeilen. Midden op zee overboord duiken, drijven, dobberen, zwemmen, je achter een goed zeilschip laten meeslepen over haar zacht sissende hekgolf. Dolfijnen aan bakboord. Een windstille baai met brede stranden. Tussen de bloeiende cactussen graast een kudde geiten. Voor de wind aanlopen op een kleine vissershaven. Op de kade wacht een terras, overgoten door het rood van de ondergaande zon. Het menu: zongerijpte tomaat, verse vis en witte Griekse wijn.

Het vaargebied

Aan de ene kant het groene eiland Corfu. Eeuwenoude stadjes, landerijen, heuvels, stranden, vriendelijke haventjes. Aan de andere kant het vaste land van Griekenland, bergen, baaien, opnieuw haventjes, ouzo en gastvrijheid. Daartussen de altijd blauwe Ionische Zee. Met prachtige eilanden zoals Paxos, Anti Paxos en Mourtos/Sivota. Zonnig en subtropisch. De zee: beschut en toch open. Veilig en avontuurlijk tegelijk. Hier biedt elke dag uitzicht op een nieuwe kust.

Flottielje zeilen

‘s Morgens de briefing. Waar gaan we heen, hoe gaan we dat doen? En dan – na de verse koffie – zet je je eigen koers, maak je je eigen tocht. Je navigeert gemakkelijk want je ziet alle kusten. En je hebt je positie met GPS. En wel zo’n veilig gevoel: het vlaggenschip met de flottieljeschipper is altijd in de buurt, elk moment oproepbaar.
Scherp tegen de horizon zie je de andere schepen van het flottielje. Je hebt contact via de marifoon. En tegen de avond ontmoet je elkaar weer bij de ankerplaats. Samen urenlang tafelen, natafelen en doorpraten tot ook de laatste golven zijn verstild en de laatste druppel is genoten…

Bare boat

Meer ervaren zeilers kunnen ook zelf het avontuur zoeken. Zij gaan bare boat. Alleen met schip, wind en water. En een uitmuntend vaargebied. Je kan ver komen, op de Ionische Zee. Je bepaalt gewoon voor een of meer weken je eigen koers. Het schip heeft alle faciliteiten die je nodig hebt. Je kunt binnenlopen waar en wanneer je maar wilt. Ook het Lefkas gebied behoort tot de mogelijkheden. Huur dan een Friendship 33 of groter.
Bare boat huren is het hele jaar door mogelijk. In juli en augustus alleen van maandag tot maandag.

Gezinsflottieljes

Oftewel: Samen visjes vangen. Niet voor niets blijven gezinnen jaren achter elkaar terugkomen voor speciale gezinsflottieljes. Een vakantie die voor alle leden van het gezin leuk is. De zeilers kunnen hun hart ophalen, de niet zeilers gaan lekker zonnen en zwemmen. De kinderen (groot en klein) hebben plezier met hun leeftijdsgenootjes. ’s Avonds met z’n allen gezellig uit eten. Ze vermaken zich best aan de speciale kindertafel (en tieners aan de tiener-tafel natuurlijk).
Elke dag is een feest, en iedereen mag meebeslissen over de route en activiteiten. Natuurlijk kan je ook hier net zo veel en zo weinig als je wilt met de groep optrekken. Het motto blijft: Vrijheid – Blijheid. Een gezinsflottielje is een flottielje in de zomervakantie waar extra rekening wordt gehouden met de wensen van kinderen. Namelijk, niet te lange afstanden, vriendjes, speelruimte en een leuke, ongedwongen sfeer. Wij verwezenlijken dit door speciale periodes alleen twee weekse flottieljes aan te bieden. Deze 2 weken blijft dezelfde groep bij elkaar en hoeft niet terug naar de marina voor een wisseling. Daardoor is er veel meer ruimte voor een leukere route met niet te lange dagafstanden.
Wil je in de zomervakantie maar 1 week flottieljezeilen dan kan dat de weken voor en na de gezinsflottieljes. Alle vakantieweken kan je verwachten dat de meerderheid van de groep uit gezinnen bestaat, met kinderen in alle leeftijdsgroepen.

Contact met Ionian Sailing Adventure Corfu

Naam: Marjan Hoogendoorn
T: +31 (0)6 212 60 819
E-mail: Klik hier
Web: http://www.ionian-sailing.com/
Skypenaam: ionian.sailing.com