Komeno

Komeno strijdt met het noordelijker gelegen Agios Stefanos om de titel “Elitewijk van Corfu”. Misschien omdat beide kustplaatsen op een schiereiland gelegen zijn, voelen de rijken der aarde zich tot deze locaties aangetrokken. Verschil is wel dat in Komeno de rijke Grieken een prettig verblijf hebben opgetrokken, terwijl in Stefanos voornamelijk de Engelse jetset zich een villa aanmeet.
Feit is dat Komeno prachtig gelegen is aan de oostkust van Corfu en zeker een aanrader om je vakantie door te brengen. Een schilderachtige natuur, een reusachtig wandelgebied, prachtige villa’s met weelderige bloementuinen, een ongelofelijk mooie baai en verschillende stranden om je vingers bij af te likken, dat is Komeno.

Het betere Corfu

Komeno ligt tussen de toeristische plaatsen Dassia en Gouvia in en is daarmee voorzien van het uitgaansleven waar veel mensen tijdens hun vakantie toch op zoek zijn. Inderdaad is Komeno niet ’the place to be’ om te feesten tot je erbij neervalt. Vanwege haar statige bewoners is het meer een oord om juist bij te komen van alle drukte en hectiek. Er bevinden zich enkele luxe hotels en resorts waar doorgaans alleen mensen komen die het beste niet goed genoeg vinden. Je bevindt je dus in goed gezelschap.

Genotsrots op Corfu

Komeno is een oase van rust, schoonheid en prachtige villa’s met dito tuinen. De doorgaande kustweg gaat er slechts langs en om Komeno te bezoeken is alleen een slingerweggetje aangelegd, wat de rust van de omgeving ten goede komt.
Aan de ‘ingang’ (van Corfu Stad af gezien) is in het midden van de baai een oud kerkje genaamd Ipapanti gelegen, een populaire locatie om te trouwen op Corfu. Daarachter vind je de zeer bekende Marina van Gouvia. Neem je het slingerpad naar boven dan wacht je een adembenemend rondje Komeno. Oude olijfgaarden, weelderige bloementuinen, klassieke villa’s en landschappen met vruchtbomen waarvan de takken de grond raken vanwege hun goede oogst. Hier en daar vind je er een ezel in terug die zich tegoed doet aan al het goede dat Komeno te bieden heeft.
Ben je bereid in de avonduren een stapje omhoog te maken, word je getracteerd op spectaculaire zonsondergangen.
Komeno heeft verschillende stranden en strandjes, waarvan sommige moeilijk te vinden en nog moeilijker te bereiken zijn. Getroost je je de moeite om met je geliefde op zoek te gaan naar zo’n stil strandje, en daarbij eventueel samen een schrammetje op te lopen, dan kan je elkaar daar ten huwelijk vragen. Dat is wel het toppunt van romantiek natuurlijk.
Corfu Regio: Centraal