Paramonas

Paramonas, welgelegen aan de westkust van Corfu, is een plaats die eigenlijk geen naam mag hebben. Het bestaat slechts uit een handjevol huisjes, een paar her en der verspreid liggende winkeltjes, bars en restaurantjes en verder niets. Nou, niets? Het kent ook een heel leuk strand!

Corfu strandleven

Paramonas heeft een heerlijk lang gerekt strand, ideaal voor een lekkere standvakantie op Corfu. Het prettige zandstrand wordt beschut door een prachtig groene bergwand waarachter het uitstekend vertoeven is. Het strand loopt langzaam af in zee zodat je een aardig eind kunt lopen alvorens je geen vaste grond meer onder de voeten hebt. Ideaal dus voor kinderen, die hier naar hartelust kunnen graven, ploeteren en plonzen.
Het water is van een onwaarschijnlijk blauw, regelmatig afgewisseld door witte schuimkoppen van de rustig binnenlopende golven. In zee staan enkele kleine rotsconcentraties waar het meestal een drukte van belang is met allerlei soorten kleurige zeebewoners. Ideaal dus om lekker te snorkelen. Maar blijf je liever droog dan kan je natuurlijk ook een waterfiets huren om Corfu eens vanaf de waterkant te bekijken. Het strand strekt zich zowel naar het noorden als naar het zuiden een heel eind uit, wat het de moeite maakt om eens te verkennen. Sommige plekken zijn alleen vanaf het water te bereiken, dus om een waterfiets of een bootje te huren is een optie om echte stille strandjes en natuurlijke baaien in de omgeving te ontdekken.
Natuurlijk zijn er, zoals het Corfiotische stranden betaamt, enkele gelegenheden om heerlijk aan het strand een hapje te eten of een drankje te drinken. Verwacht geen eindeloze boulevard met tientallen bars, restaurants en disco’s, daarvoor moet je in Dassia of Ipsos zijn. In Paramonas komen meer de vakantiegangers die van rust houden. En reken maar dat je tot rust komt onder je parasol, terwijl je staart naar de prachtig diepblauwe einder en de kalme branding daarvoor.

Prachtige omgeving

Paramonas mag dan klein zijn, het is er wel fijn. Het ligt in een enorm groen gebied, met eindeloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen of scooteren. De rust is weldadig als je de omgeving wandelend aan het verkennen bent. Je hoort alleen het gekras van de Cicades, die met hun karaktsristieke geluid proberen een leuk wijfje te versieren. Vaak heb je vanuit de (olijf)bosachtige omgeving schitterende uitzichten over zee en de westkust van Corfu.
In de directe omgeving vind je nog enkele leuke stranden, zoals achtereenvolgend Prasoudi Beach, Kanouli Beach en Alonaki Beach. Stuk voor stuk leuke en rustige stranden die de moeite van het ontdekken waard zijn. Je zult je er niet vervelen, alle stranden heben weer hun eigen bijzonderheden en leuke tentjes waar je je tegoed kunt doen aan een verfrissend drankje of een heerlijke lunch.
Over bijzonderheden gesproken. Heb je er een lekkere wandeling voor over dan kan je naar het iets verderop gelegen Chalikounas Beach lopen. Dit strand kent een van de meest bijzondere natuurgebieden van Corfu. Aan de zeekant heb je een enorm lang zandstrand, wat langzaam overgaat in een soort van duinen waarachter het Korrison Meer ligt. Het strand is fantastisch, maar het meer en haar omgeving ook. Het vormt een prettige habitat voor een enorme verscheidenheid aan zang- en watervogels (met een beetje geluk spot je zelfs flamingo’s), insecten, schildpadden en reptielen. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen in de omgeving, wat je zeker moet doen tijdens je vakantie op Corfu.

Uitgaan tijdens je vakantie

Wil je tijdens je vakantie toch eens kijken hoe de inwoners van Corfu leven, ga dan naar het naastgelegen stadje Agios Mattheos. Een pittoresk plaatsje in het achterliggende heuvelgebied, met pakbeet 1000 inwoners. Hier vind je, behalve een authentiek Corfiotisch dorp, een leuke dorpskern met restaurants, bars, een aantal supermarktjes en winkeltjes. Het zou een gemis zijn als je de gelegenheid niet te baat neemt om dit machtig leuke dorpje te bezoeken. Zwerf door de nauwe straatjes, ontdek oude kerkjes en andere bezienswaardigheden, ontdek hoe de bewoners van Corfu leven. En ervaar de rust die een dergelijke samenleving uitstraalt en proef de gemoedelijke sfeer van vroeger.
Al met al is Paramonas een uitstekende keus voor een prettige vakantie op het groenste eiland van Griekenland, Corfu!