Sidari

Sidari bevindt zich noordwestelijk van Corfu. Heb je de bergketen die centraal Corfu van het noorden scheidt eenmaal overwonnen, dan strekt het vlakkere gedeelte van Corfu zich adembenemend voor je uit. Overal waar je kijkt zie je kleine bergdorpjes en concentraties huisjes in het wonderschone heuvellandschap dat zich voor je hongerig ook ontvouwt. Bijna uiterst noordwestelijk ligt Sidari, een gezellige en bekende kustplaatst aan de noordkust van Corfu. Met ruim 1000 permanente inwoners mag Sidari zich tot een van de grotere plaatsen van Corfu noemen. Niet alleen qua inwonersaantallen, maar ook als het om oppervlakte gaat. Sidari strekt zich namelijk over een grote oppervlakte uit, met een navenante hoeveelheid stranden en andere mogelijkheden om te ontspannen, te genieten en pootje te baden.

Feesteiland Corfu

Sidari is niet alleen maar strand en zee. Het is een uitgestrekte en zeer levendige kustplaats met veel uitgaansgelegenheden, bars, restaurants en een flinke hoofdstraat met een bonte verzameling gezellige winkels. Voor de notoire ‘stappers’ is Sidari een must, met een pittig nachtleven tot diep in de kleine uurtjes.
Overdag is het in de gezellige hoofdstraat en aan de verschillende stranden ‘the place to be’ om een geweldige zonvakantie te beleven. Plof lekker neer op een van de vele terrasjes die je overal in Sidari vindt en kijk over je ijsgekoelde glas met geestrijk vocht naar je Britse mede vakantiegangers die zich in groten getale hebben verzameld op dit beregezellige stuk Corfu en daar de tijd van hun leven hebben.
Ook aan de verschillende stranden en de vele beachbars is het nodige te beleven. Bijna dagelijks worden er beachparties en sportevenementen georganiseerd door de plaatselijke horeca. Lekker lang loungen hoort daar natuurlijk ook bij. Er zijn maar weinig dingen leuker dan met een Tequila Sunrise in de hand je mee te laten nemen door de muziek en het uitzicht van een ondergaande zon aan een van de meest bijzondere kusten van Corfu.

Wandelvakantie Corfu

Ben je meer van de rustige, of wil je wel eens even wat anders dan dampende feesten en dansende drinkers? Geen zorgen, in Sidari kan je ook helemaal tot rust komen als je daar behoefte aan hebt. De directe omgeving van Sidari is vrij vlak wandelgebied en kan zonder kuitenvet overwonnen worden. Daaromheen ontvouwt zich een schitterend glooiend landschap, met pittige hellingen die zich niet simpel laten bedwingen. Ook de krachtige rotsachtige kustlijn vormt een uitdaging voor de wandelaar, met daarachter vaak nauwelijks bereikbare strandjes die het allemaal waard zijn om ontdekt te worden.
Ook de omliggende dorpjes schreeuwen in al hun rust om bezoek. Bergdorpjes als Peroulades, Avliotes, Magoulades lijken te zijn bewaard voor films over vervlogen tijden. Piepsmalle straatjes, oude inwoners die zich op hun gemak en hun ezel door deze straatjes naar hun nog oudere huizen begeven, je waant je daar echt in een andere tijd. Ook het vissersdorpje Agios Stefanos, de nabijgelegen noordwestelijke versie in dit geval, moet je bezocht hebben. Met de scooter of auto heel goed te doen, te voet een hele uitdaging maar alleszins de pijn van vlammende kuiten en raspende longen waard.
Wat zeker niet vergeten mag worden is het wat hoger gelegen Karousades te bezoeken! Fotocamera omhangen, lege stick mee en een dag(deel) genieten van deze schitterende wirwar van oude huizen, vervallen waterpompen, steegjes, straatjes en pleinen.
Verder kan je met de bus enkele keren per dag naar de in oostelijk richting gelegen kustplaatsen Roda en Acharavi en het zeer sfeervolle vissersplaatsje Kassiopi.

Eilandentrip Corfu

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is om je hele vakantie vol te plannen en je geen seconde te vervelen, heeft Sidari ook nog de eilandjes  Mathraki, Erikousa en Othoni – ook wel de Diapontia geheten – in de aanbieding. Drie kleine maar (in de zomer) bewoonde eilandjes voor de noordwestkust van Corfu. Vanuit buurdorp Agios Stefanos kan je dagelijks met de boot naar de eilanden toe, wat een belevenis is. De bevolking van deze piepkleine eilandjes is heel hartelijk, er zijn zelfs enkele restaurantjes en veel ongerepte natuur, wat een dagtochtje zeker rechtvaardigt.