Tango event Corfu

Op de bewuste zaterdagavond zijn mijn vrouw en ik dus naar Achilleion, de zomerresidentie van Sissi, gegaan. Officieel natuurlijk voor het dansfestijn, maar voor mij speelden andere dingen een rol van grotere betekenis. Ik kon nu namelijk op plaatsen in het paleis komen wat normaal gesloten is voor publiek.
Hoe dan ook, we waren niet de enigen die op dit bijzondere evenement afgekomen waren. Toen wij, naar Goed Grieks Gebruik, tegen middernacht acte de presence gaven op het dakterras van Achilleion, waren er al 200+ dansers aanwezig, waarvan een groot gedeelte de dansvloer bevolkte. Niet vreemd voor zo’n zeer speciaal evenement.
Speciaal? Zekers, een van ’s werelds meest beroemde dansers van de Argentijnse tango, Miquel Angel Zotto, was naar Corfu gekomen om luister bij te zetten aan het spektakel. Hij zou dit doen door zijn speciale technieken en passen te demonstreren aan het samengedromde publiek. Omdat een bekende uitdrukking luidt: ‘It takes two to tango’ had hij zijn charmante dans partner Daiana Guspero meegenomen naar het eiland.

Beroemde locatie op Corfu

De niet minder beroemde negen muzes, die staan opgesteld op het grote dakterras van het wereldberoemde paleis, kijken hun marmeren ogen uit bij het aanschouwen van de dansende menigte, die zonder tegen elkaar op te botsen over het grote terras zwieren. Maar dansend, zittend of nippend van een drankje, iedereen is in gespannen afwachting van de grote maestro himself en zijn lieflijke danspartner Daiana.
Zodra we een leeg tafeltje vinden, zak ik neer op een stoel en begin aan een glas te nippen en wat lekkere hapjes naar binnen te werken. Ik ben vernoemd naar Dick Astaire, de broer van de beroemde danser Fred Astaire. Deze Dick had een enorme afkeer van dansen en heeft dus ook nooit een enkele danspas gezet in zijn hele leven. Na een kwartiertje kijken naar de dansparen heb ik het dan ook wel gezien en ik besluit mijn camera uit zijn jas te halen en eens rond te gaan lopen waar Sissi zich ook ooit heeft opgehouden.

De maestro wil op de foto

Ik heb al heel wat foto’s geschoten van alle moois in het paleis, als ik op de trappen sta scherp te stellen op een marmeren buste. Een paar beklimt ondertussen de imposante trappen. Als de man mij in het oog krijgt, vraagt hij of ik een foto wil maken van hem en zijn vriendin, een aantrekkelijke dame met lang donker krullend haar en een ferm decolleté. Miguel Angel Zotto en zijn tangopartner Daiana Guspero, helemaal overgekomen uit Argentinië, wandelen daar zomaar even mijn camera binnen!
Een half uur later zie ik het koppel in vol ormaat op de dansvloer, terwijl ze de sterren van de hemel dansen. Ik weet helemaal niets van dansen, en van tango snap ik absoluut niet hoe het werkt, maar wat ze laten zien tart elke beschrijving. Bizar dat mensen hier toe in staat zijn, werkelijk ongelofelijk! Ik kan niet uitleggen wat voor figuren en bokkensprongen ze allemaal maakten maar klik hier om de weergaloze dansbewegingen van Miquel Angel Zotto and Daiana Guspero te zien.