Wie is Green Island

Wij is eigenlijk ik. Mijn naam is Dick Mulder, ik ben de schrijver, fotograaf en websitebouwer van Green Island. Ik zoek en selecteer persoonlijk de meest geschikte vakantie woningen, maak de foto’s van het appartement of huis en schrijf er een verhaal over. Daarna plaats ik de accommodatie op deze site, samen met veel wetenswaardigheden over de omgeving. Alles om een zo goed en eerlijk mogelijk beeld van het eiland in het algemeen en van de vakantiehuizen in het bijzonder te geven. Sinds 2008 woon ik samen met mijn vrouw Mirjam op Corfu, en wel in het meest centraal gelegen dorpje van het eiland, namelijk Agios Ioannis.
Uit persoonlijke behoefte is jaren geleden het idee geboren om een website als Green Island te starten, met daarop een ruim aanbod van appartementen, studio’s, villa’s en andere vakantiewoningen. Na onze eerste vakantie op Corfu via een reisbureau geboekt te hebben, besloten wij in 2003 het avontuur aan te gaan en zelf geschikt onderdak te zoeken. Internet is in zo’n geval natuurlijk de beste optie. Voor ons was het echter een frustrerende bezigheid vanwege een woud aan louche websites waar in Grenglish (mengeling van Grieks en gebroken Engels) het paradijs en meer beloofd wordt.
Nu bestaan er verschillende ideeën over het paradijs, feit is dat er soms met de beste wil van de wereld niets paradijselijks valt te ontdekken aan sommige vakantie woningen. Voorzichtigheid is dus inderdaad geboden!

Eerlijke presentatie Corfu vakantieaccommodatie

Green Island laat geen onzekerheid bestaan over zoiets belangrijks als vakantieaccommodatie. Deze site neemt de onzekerheidweg over het aangeboden appartement of vakantiehuis zoveel mogelijk door kijkers alvast een ruime blik te gunnen in en om de accommodatie. Eerlijk, transparant, openhartig en betrouwbaar, en soms met een knipoog. Elke accommodatie op deze website aangeboden, is gedetailleerd beschreven en met veel foto’s gepresenteerd.
Verder deel ik graag in, in woord en in beeld, mijn enthousiasme over Corfu en hoe het daar is om vakantie te vieren. Daaraan gekoppeld vind je veel informatie over bezienswaardigheden op Corfu, horeca, verhuurfaciliteiten en andere activiteiten die je tijdens je vakantie op Corfu kunt doen. Bijzondere bezienswaardigheden, leuke restaurantjes, kleine strandjes, auto- en scooterverhuur en zo voort. Doe er je voordeel mee. Zo wordt de vakantiezoeker een goed en eerlijk beeld van het geheel voorgespiegeld. De missie is duidelijk, helder en eerlijk: mooie en bijzondere vakantiewoningen aanbieden waar wij zelf een goed gevoel over hebben doordat we de eigenaren en de accommodatie persoonlijk kennen. Oftewel, waar wij zelf vakantie gevierd hebben of waar we graag onze vakantie zouden doorbrengen.