Met Ryanair naar Corfu

Als je op vakantie gaat naar Corfu, dan is reizen met het vliegtuig verreweg de handigste en snelste optie. Vanuit Nederland of vliegvelden in de buurt van de grens is het een reisje van drie uur of minder alvorens je de behaaglijke warmte van Corfu binnen stapt.Je vakantie kan beginnen!
Maar voor het zover is, moet je wel even een vliegticket scoren. Het is niet zoals met de bus dat je instapt en een kaartje bij de chauffeur aanschaft. En dus ga je kijken op internet voor een goed en betaalbaar ticket.

Goedkope vliegtickets Corfu

Ryanair is alweer enige jaren in het nieuws als aanbieder van zeer goedkope vliegtickets. Vooral buiten het hoogseizoen kan er naar zonbestemmingen zoals Corfu gevlogen worden voor prijzen waarvoor je in in Nederland een buskaartje koopt. Prijzen van minder dan honderd euro voor een retour Nederland – Corfu zijn eerder regel dan uitzondering. Dat heeft bij veel concurrenten geleid tot verontrusting dan wel zelfs paniek. En dus verschenen er negatieve berichten over Ryanair in de kranten en andere media. Want vliegen met Ryanair was gevaarlijk, men dwong landingsrechten af door met te weinig brandstof te vliegen, de toestellen waren oud en krakkemikkig en andere onzinnige verhalen.
Inmiddels kunnen we niet meer om prijsvechter Ryanair heen. In 2011 werden meer dan 70 miljoen passagiers door Ryanair vervoerd met een van de nieuwste luchtvloten van de wereld. Seventy million fans can’t be wrong, moeten steeds meer mensen gedacht hebben, want de aantallen breiden zich in rap tempo uit.
Er zijn echter een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je met Ryanair naar Corfu gaat vliegen.

Vliegen met Ryanair

Het kopen van een vliegticket naar Corfu bij Ryanair is een fluitje van een cent. Maar je moet wel goed opletten wanneer je eenmaal gaat boeken. Goed lezen is een must, anders kan een vliegticket toch weer duurder uitvallen dan verwacht. Wat kan je verwachten wanneer je een interessant ticket voor Corfu gevonden hebt?

 • Stoel reserveren. Pasgehuwden en andere tot over de oren verliefde Corfugangers hebben hier misschien geld voor over. Kan je wel drie uurtjes zonder je reisgenoot ongegeneerd te betasten dan bespaar je toch weer geld
 • Reisverzekering. Waarom zou je dat doen? Waarschijnlijk reis je alleen met handbagage, dus daarvoor hoef je het niet te doen. Heb je de pech dat je net voor je vakantie naar Corfu zo ziek bent dat je niet kunt vliegen dan maken die paar tientjes die je terug krijgt je toch niet meer blij. Ondergetekende heeft nog nooit gebruik gemaakt van dit aanbod
 • Bagage inchecken. Daar gaat je winst! Voor een enkele reis betaal je voor extra bagage tussen de 20 en 50 euro per koffer voor een enkele reis. Wil je met de zelfde bagage ook weer van Corfu naar Nederland vliegen dan ben je direct blut. Niet doen dus! Beperk je tot een stuk handbagage, wat 10 kilo mag wegen. Bedenk de voordelen van licht reizen: je hoeft niet achteraan te sluiten om je koffer af te geven aan de balie. Je loopt zo door naar de douane. Eenmaal op bestemming ga je ook niet met het gepeupel mee naar de bagageband om je koffer hopelijk terug te vinden. Last but not least: je houdt tientjes in je zak, waarmee je op Corfu lekker een paar keer van uit kunt eten!
 • Vluchtgegevens via SMS. Als je zonder kunt, bespaar je weer tweeënhalve euro
 • Parkeren. Dit kan handig zijn. De tarieven op bijvoorbeeld luchthaven Düsseldorf- Weeze zijn zeer schappelijk. Voor het bedrag waar je in de grote steden in Nederland een uurtje mag parkeren, sta je hier de hele dag. Op het moment van schrijven betaalde men plusminus 60 euro voor twee weken parkeren
 • Huurauto. Kan je doen, maar op Corfu een auto huren bij de plaatselijke aanbieders kan ook heel goedkoop zijn. Ten tweede ondersteun je de Grieken een beetje
 • Kooplust opwekken. Tijdens het online inchecken moet je ook een aantal digitale winkels door. Je kunt een aan de standaarden van Ryanair voldoende koffer kopen, allerlei reisverzekeringen, een kofferweger (briljant gevonden vind ik dat) en andere zaken waarvan je later denkt: wat heb ik me nu toch weer in mijn handen laten stoppen? Een gewarschuwd mens…

Punten van aandacht

 • Invullen personalia. Doe dit met je passpoort of ID-kaart naast je! Als je moeite hebt met het schrijven van je eigen naam, laat een ander dit voor je doen. Ryanair verwacht – terecht – dat op het ticket qua naamgeving et cetera precies dezelfde gegevens staan als op je identiteitsbewijs. Maak je hiermee fouten dan kan je dat letterlijk duur komen te staan. Kosten voor aanpassingen van het ticket kunnen zomaar oplopen tot over de honderd euro. In sommige gevallen is het goedkoper om maar een nieuw ticket te bestellen. Let dus heel goed op bij het invullen en laat je niet afleiden
 • Online inchecken. Vergeet dit niet! Minimaal twee uur voor vertrek moet je online ingecheckt zijn. Wacht je daarmee tot op de luchthaven dan kost je dat zomaar 70 euro per ticket
 • Boardingkaart. Print je ticket – wat je per e-mail opgestuurd krijgt – thuis uit. Laat je het printen aan Ryanair over dan kost het je 15 euro. Daar koop je een cartridge en twee pakken papier voor
 • Handbagage. De maximale afmetingen van je handbagage zijn 20 x 40 x 55 centimeter. Soms let men er totaal niet op en mag je zo door, maar het kan zijn dat je koffer in de mal moet. Daar kan men heel streng in zijn. Denk dus niet: mijn charmante glimlach of fabelachtige gladde praatje redt mij hier wel uit. Daar kan je spijt van krijgen. Het maximale gewicht is 10 kilo en ook hieraan kan je je maar beter houden. Een kilo overgewicht kost al gauw een tientje en dat is zondegeld. Bedenk dat bijna alles wat je nodig hebt voor een fantastische vakantie op Corfu, op het eiland zelf te koop is. Overigens mag je wel een hand- of heuptasje meenemen met maximale afmetingen van 35 x 20 x 20centimeter

Enkele tips

Ryanair vliegt bijna altijd vanaf kleinere luchthavens. Dat kan qua bereikbaarheid soms lastig zijn met openbaar vervoer. Onderzoek de mogelijkheden van tevoren, laat het niet aan het toeval over, vliegtuigen wachten niet op slecht voorbereide passagiers.
De luchthavens die op Corfu vliegen met Ryanair zijn echter gemakkelijk te bereiken met de coaches van AirExpressBus. Dit is een heel handige busdienst die vanaf enkele grote steden rijdt naar de luchthaven van jouw keus. Schrijver dezes is al enkele malen bij Transferium Westraven (Utrecht) opgestapt om daarna comfortabel en zonder stress naar Airport Weeze af te reizen. De prijzen zijn heel schappelijk, variërend vanaf 8 euro voor een enkeltje tot een paar tientjes voor een retour.
Wel is het verstandig om via de website te boeken. Het is allereerst iets goedkoper, ten tweede weet je dat er op je gerekend wordt. Het kan namelijk zijn dat de bus vol is en jij dus mooi voor schut staat met je koffertje, je schepnetje en je flipflops. En terwijl de rest van de passagiers op weg gaat voor een fantastische vakantie op Corfu, sta je moederziel alleen bij de halte en slaat jezelf voor je kop dat je niet goed voorbereid was.
Ryanair heeft ook een app in het leven geroepen. Met deze app kan je een ticket boeken naar alle vliegbestemmingen van Ryanair. Ook kan je met deze app je boardingpass tonen. Erg handig als je geen printer tot te beschikking hebt.
Parkeren is geen enkel probleem bij deze luchthavens. Er zijn grote parkeerterreinen en de tarieven zijn heel schappelijk.
Ga ruimschoots op tijd van huis. Nederland is volgens enkele geruchten nog steeds niet filevrij. Je vergeeft jezelf nooit als je vakantie naar Corfu eindigt voordat die begon, domweg omdat je je vliegtuig mist door oponthoud onderweg.
Beter een uur te vroeg dus dan vijf minuten te laat. Neem dus wat te lezen mee, of een Sudoku. Ook niet gek misschien: wat te eten en te drinken. Een half litertje water kost op de luchthaven al gauw €2,90. Je wilt niet weten wat een broodje kost…
Hieronder enkele handige links:

Fijne vakantie!

Heb je alle zaken afgewikkeld, zowel thuis als eenmaal onderweg, dan overvalt je een bijzonder gelukzalig gevoel: je bent onderweg op vakantie naar het Groene Eiland van Griekenland. Welkom op Corfu!

Geef een reactie