Je bekijkt nu Alexandros

Alexandros

Alexandros01
Alexandros03
Alexandros02
Alexandros05
Alexandros06
Alexandros04
Alexandros07
Alexandros10
Alexandros08
Alexandros11
Alexandros09
Alexandros13
Alexandros10
Alexandros12
Alexandros11
Alexandros14
Alexandros15
Alexandros16
Alexandros17
Alexandros18
previous arrow
next arrow
Alexandros01
Alexandros03
Alexandros02
Alexandros05
Alexandros06
Alexandros04
Alexandros07
Alexandros10
Alexandros08
Alexandros11
Alexandros09
Alexandros13
Alexandros10
Alexandros12
Alexandros11
Alexandros14
Alexandros15
Alexandros16
Alexandros17
Alexandros18
previous arrow
next arrow

Strand

Centrum

Zeezicht

Ruim

Schoon

 • Type:Appartement, Studio
 • Bedden:2 tot 6
  • Kamers:1-, 2- en 4-kamer appartementen.
   Type A (1-kamer appartement): Grote kamer met badkamer
   Type B (2-kamer appartement): Slaapkamer, lounge/keuken, badkamer 
   Type C (4-kamer appartement): 2 slaapkamers, lounge, aparte keuken, 2 badkamers!
 • Huisdieren:Nee
 • Zwembad:Nee, maar in de buurt zijn verschillende zwembaden waarvan gratis gebruik gemaakt mag worden
 • Comfort:Koelkast met vriesvak, air co, TV, kookgerei, 3- of 4-pits elektrische kookplaat annex oven (afhankelijk van soort appartement), safe
 • Transfer:Eigen gelegenheid, bijvoorbeeld taxi, bus of huurauto, of vraag Green Island
 • Prijs:Vanaf 30 tot 100 euro per nacht, niet per persoon
 • Aanbetaling:30 % van het totaalbedrag
 • Plaats:Agios Gordios
 • Regio:Centraal Corfu
 • Contactpersoon:Alexandros Kypriotis
 • Telefoon:+30 26610 40091
 • Beschrijving:“Je wordt hier als een vorst behandeld”, zei de perfect Engels sprekende Duitse meneer tegen mij, terwijl ik foto’s aan het maken was voor Alexandros Appartementen. “ Ik kan het iedereen aanbevelen om hier de vakantie door te brengen”, voegde hij er aan toe, ondertussen het glas naar mij opheffend.
  Als een Duitser dit zegt dan kan je het geloven. Onze Duitse buren zijn, net als wij Nederlanders, gewend het goed te hebben tijdens vakanties. En dus geloofde ik hem op zijn woord. Al had ik tijdens het fotograferen van de appartementen en de mooie tuin al de indruk dat het goed vertoeven is in Alexandros Appartementen in Agios Gordis Corfu.

Echte Griekse gastvrijheid op Corfu

Het appartementencomplex is een echt familiebedrijf en wordt gerund door de familie Kypriotis. Deze Griekse familie beschouwt het als een eer gasten te mogen ontvangen en verzorgen. In hun appartement maak je de authentieke Griekse gastvrijheid elke dag mee. Grieken hebben het tenslotte uitgevonden. Het zijn Xenofielen. Wat voor Fielen? Xenos is het Griekse woord voor ‘vreemd’, ‘buitenlands’. Fili(e) is, zoals iedereen die wel eens op school heeft gezeten wel weet, liefde. Bam, daar heb je het al: Liefde voor vreemden, oftewel buitenlanders. Goed hè? Bij Alexandros ervaar je het aan den lijve.
Dat maakt het afscheid overigens wel moeilijk natuurlijk. Het is net of je Pa & Moe achterlaat. Er is een remedie: Even slikken en vast voor volgend jaar bespreken, dan heb je wat om naar vooruit te kijken.

Rustig appartement aan de westkust van Corfu

Dit kleinschalige appartementencomplex, met slechts vijf appartementen, biedt de verwende vakantieganger die weet wat genieten is alles wat een vakantie op Corfu onvergetelijk maakt. Veel ruimte, schoon en netjes met op elke toilet ook een bril. Reken daarbij een ruim balkon waar je elke ochtend in alle rust en vrede je ontbijtje naar binnen werkt en je weet dat je qua accommodatie niet meer nodig hebt om een heerlijke Corfu vakantie te beleven. Komt bij dat Alexandros Appartementen is gelegen in een gezellige en mooie bloementuin aan de weg naar het strand. Het werkt bepaald inspirerend om gezeten op je balkon strandgangers gade te slaan. Voor je het weet sluit je aan in de gelederen van zongebruinde vakantiegangers, op weg naar het brede strand van Gordios. Als je al niet getriggerd was door die strakblauwe bak met water waar je tegenaan kijkt vanaf je balkon.
Alexandros heeft geen zwembad, dus weet je dat je in alle rust in de tuin een boek kunt lezen of van de zon kunt genieten. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zou een bekende voetbal analyticus zeggen, en ik ken volksstammen die liever geen zwembad bij hun appartement hebben. Voor diegenen die dat toch als een gemis ervaren: op loopafstand zijn er twee grote zwembaden die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Ideale vakantie plek op Corfu

Het goed onderhouden appartement in Agios Gordis is prachtig gesitueerd tegen de heuvelwand die het binnenland van Corfu afscheidt van de westkust. Je moet in Agios Gordis zijn of je weet van het bestaan niet af. Dat maakt het kleine dorpje aantrekkelijk omdat het gezellig druk is. Je wordt niet overlopen door hordes toeristen, maar je waant je ook niet in een spookstad. Precies uitgebalanceerd dus. Alexandros Appartementen bevindt zich net buiten het centrum van Gordis, dus zit je op een paar minuten lopen van de restaurants, bars en winkels. Wil je eens naar de stad? Er is een bushalte met een regelmatige busverbinding naar Corfu Stad en andere bestemmingen. Ideale vakantieplek!

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.